• 瀏覽: 60,649
  • 回覆: 666
引用:
原帖由 siutatbo 於 2020-10-23 06:30 AM 發表

被炒後,福利唔係即刻停,駛唔駛等佢退休至停?兇姐果然要飛,思想離地,

以後日日和你飛,日日大三罷,又成功攬炒,仲有乜唔合意呢?
炒左仲冇得出人工Tim.

熱賣及精選
引用:
原帖由 Video 於 2020-10-23 05:56 AM 發表

欖炒👍欖炒💪欖炒😂
系成功嘅

輔導當然係由未被裁員的同事負責(可能係HR)。唔通找個己彼裁既同事咩。空姐真白痴。

引用:
原帖由 fairview 於 2020-10-23 07:15 AM 發表

5-8-19    當日幾巴閉
香港民眾在今日(5)發起「三罷」運動(罷工、罷課、罷市),航空、港鐵與巴士交通狀況都大受影響,其中國泰、港龍航空已於官網上公布受影響的航班名單,台港異動航班涵蓋5、6兩日。
反送中香港民眾在今天發起「三罷」運動,要求港府回應5大訴求,在罷工前已有多位航空業人員表態響應,今日國泰、港龍航空有至少2000人請病假,約170航班取消,地勤人員也有數百人請假,機場快線香 ...
宜家黎埋怨公司無人情味。
搞罷工時,佢地對公司就真係有人情味??

宜家睇返個報導,真係覺得佢地係自作自受

無得飛落地做雞啦

引用:
原帖由 ballhorsedog 於 2020-10-23 07:22 AM 發表

連淘寶費用都想慳返😂
慳得就慳吖嘛,另外曱甴話唔淘寶嫁!
重點係可以既刻開工

我想全港最有趣的人就是國泰的黃C. 用自己飯碗嚇全港市民. 本想玩玩半年沒什麼危險; 點知來了個肺炎疫情直接把自己飯碗打沒了.  算是惡人終有惡報. 原本沒你們搞事, 政府國泰少點損失, 可用於支援的資源自然也多一些. 國泰應該可以多撐大半年. 運氣好的話明年疫苗也可能出來. 現在好了, 一切歸於平靜.

搞罷工時又唔見你體諒公司,體諒巿民,你班仆街鐘意就罷工,鐘意就搞機場又唔見你同使用機場嘅人士講人情,而家你不仁不義在先,公司有難仲使銀同你客氣,仲唔炒銀晒你班死曱甴咩。

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-10-23 05:40 AM 發表

【明報專訊】國泰航空裁員5900人,有受影響員工向本報表示,估計有約1300名年資10年以上機艙乘務長受影響,是今次大裁員「重災區」。她批評公司只不斷以電郵通知他們交還制服及其他後續事宜,無詳細交代被裁原因及提供協助,而公司聲稱向受影響員工提供的輔導,卻是由未被裁的同事負責,甚為荒謬。她說多年來同事努力工作,但一夜間連醫療保險都被即時中止,對前景極為徬惶,批評國泰不近人情。

https://fs.mingpao.com/pns/20201023/s00006/2f4c47dceafbe0edd4623b0967c4b53b.jpg ...
假嘅,係我心目中胸姐點會咁很肥!

附件

B42E4A5B-7EF2-477C-8837-01DC7F946AAE.jpeg(213.88 KB)

2020-10-23 07:36 AM

黃色經濟圈請人呀

引用:
原帖由 ballhorsedog 於 2020-10-23 07:22 AM 發表

連淘寶費用都想慳返😂
襯住雙十一,飛曱甴可以入手制服

玩罷工玩到失業 冚家剷抵L死

上年8.5咪好嶋惡呀。🤭

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]