• 瀏覽: 62,989
  • 回覆: 666
+42
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-10-23 11:43 AM 發表

咁冇肺炎真係收唔到佢地皮可能真係個天都睇唔過眼..............
無肺炎系半死,有肺炎就加快左死亡

引用:
原帖由 180320 於 2020-10-23 11:45 AM 發表
business is business, 長期虧本誰會做, 那有人情可言!

如果人人肯配合做全民檢測, 疫情就必比現況好, 健康碼更有望開通, 起碼可見曙光, 開大陸航線.

攬炒就係玉石俱焚、兩敗俱傷. 現在公司員工都體驗到了這傷,

Cathay 只是其中一例, 相信陸續有來. 攬炒不再是口號了.
黃狗要徹底死一次先會清醒,所以我強烈反對阿爺救香港

引用:
原帖由 ie7 於 2020-10-24 07:19 AM 發表

黑醫護吾係甘易郁喎,人地系公務員
有班係合約制,到期唔續約! 其他咪慢慢玩!

引用:
原帖由 hegangbei 於 2020-10-23 11:59 AM 發表

旗開得勝 ! 希望下一批喺黑醫護
呢壇野睇阿爺表演

引用:
原帖由 308 於 2020-10-23 12:20 PM 發表
就算罷工唔講,每年聖誕新年期間,香港人出遊最旺季節,就玩嘢申請罷工加人工,今時今日你叫香港人同情你,難度可想而知
其實港龍較國泰更加賺錢,原則上冇理由結業,加上國內經濟已經全面恢復,理論上國內資本有條件全面收購購港龍,但包括中央政府在內冇一個財團願意收購,一間包攬反中國機組人員航空公司,能直飛中國嗎
傻佬,執港龍擺明阿爺落藥啦,你仲未睇穿玄機

引用:
原帖由 泛民假仁假義 於 2020-10-24 07:22 AM 發表

有班係合約制,到期唔續約! 其他咪慢慢玩!
只有引入外勞先解決到死結,我相信阿爺已度緊計

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-10-23 05:48 AM 發表
斥國泰不近人情...

早就睇到啦 !
支持你地班兇姐唔好簽新約,點阻止新畢業生搵工。

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-10-23 05:40 AM 發表
【明報專訊】國泰航空裁員5900人,有受影響員工向本報表示,估計有約1300名年資10年以上機艙乘務長受影響,是今次大裁員「重災區」。她批評公司只不斷以電郵通知他們交還制服及其他後續事宜,無詳細交代被裁原因及提供協助,而公司聲稱向受影響員工提供的輔導,卻是由未被裁的同事負責,甚為荒謬。她說多年來同事努力工作,但一夜間連醫療保險都被即時中止,對前景極為徬惶,批評國泰不近人情。

https://fs.mingpao.com/pns/20201023/s00006/2f4c47dceafbe0edd4623b0967c4b53b.jpg ...
當初機場和你飛,難得留下(深刻印象)給香港市民,依家市民唔撐,都係咎由自取啊!

冇制服點去富士開工?

有制服價錢叫高好多,老虎蟹打死唔L還

唔通冇生意仲養住成班人咩,成班白痴。人地做地盤唔通個盤完左仲唔炒人?黃絲大晒咩,地盤佬唔見有人同情

咪玩啦
就係你地又老又貴先優先裁
你地空服咋
機師咩
要咁老資格托呀
只怕管理層對這班老巫婆想搞手好耐

引用:
原帖由 ie7 於 2020-10-24 07:28 AM 發表

只有引入外勞先解決到死結,我相信阿爺已度緊計
黑護為咗自己利益,唔理病人死活去推倒醫改,政府要大刀闊斧將反醫改嘅黑護趕走,病人先可以有更好嘅醫療保障!

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-10-23 05:40 AM 發表
【明報專訊】國泰航空裁員5900人,有受影響員工向本報表示,估計有約1300名年資10年以上機艙乘務長受影響,是今次大裁員「重災區」。她批評公司只不斷以電郵通知他們交還制服及其他後續事宜,無詳細交代被裁原因及提供協助,而公司聲稱向受影響員工提供的輔導,卻是由未被裁的同事負責,甚為荒謬。她說多年來同事努力工作,但一夜間連醫療保險都被即時中止,對前景極為徬惶,批評國泰不近人情。

https://fs.mingpao.com/pns/20201023/s00006/2f4c47dceafbe0edd4623b0967c4b53b.jpg ...
你班飛雞依家可以成功攬炒,又可以日日罷工,點解唔燒炮仗呀仆街!🖕🖕🖕🖕🖕🖕

跟住到香港政府, 稅收下降,應該大幅度減公務員人工!  唔畀減嘅 就送隻雞髀!🖕🖕🖕🖕🖕🖕

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]