• 瀏覽: 60,651
  • 回覆: 666
之前每隔幾年就玩罷工,你地班人有冇諗過僱主?
上年成班人搞罷工罷飛,你地有冇諗過僱主?
解僱後叫還制服同停醫療福利係天經地義,有乜唔妥?
所以你地呢班人一味只顧自己,抵炒👍🏻

熱賣及精選

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-10-23 05:48 AM 發表

斥國泰不近人情...

早就睇到啦 !
都唔知曱甴嬲咩? 成功爭取攬炒,手足應該開開心心開支香檳慶祝。。。

引用:
原帖由 1234pk 於 2020-10-23 07:13 AM 發表

制服都收返?
人哋點去做飛鷄呀
連淘寶費用都想慳返😂

公司炒人重要包醫療?可以去政府排街症😂😂

跟足法例俾足遣散就得,當日佢地玩「大三罷」、和你塞機場時有冇諗過不近人情

逼人停飛嗰時
請問有冇近人情
話你知, 玩足年半
有排你還,你以為唔洗還?

引用:
原帖由 陸離光怪 於 2020-10-23 07:09 AM 發表

公司福利當然員工先享有,炒咗cut 晒所有福利正常不過啦。唔係人哋不近人情,係你唔識諗堅離地啫。
無左平價機票事大!!

都岸狗,算抄得你遲啦,大把公司,二三月開始抄人啦

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-10-23 05:40 AM 發表

【明報專訊】國泰航空裁員5900人,有受影響員工向本報表示,估計有約1300名年資10年以上機艙乘務長受影響,是今次大裁員「重災區」。她批評公司只不斷以電郵通知他們交還制服及其他後續事宜,無詳細交代被裁原因及提供協助,而公司聲稱向受影響員工提供的輔導,卻是由未被裁的同事負責,甚為荒謬。她說多年來同事努力工作,但一夜間連醫療保險都被即時中止,對前景極為徬惶,批評國泰不近人情。

https://fs.mingpao.com/pns/20201023/s00006/2f4c47dceafbe0edd4623b0967c4b53b.jpg ...
今日國泰...明日香港
炒哂曱甴,從新出發!

攬炒完又想出糧。

其實肯去做雞做鴨、拍AV,一樣大把工作做,正所謂貴有貴做,平有平做,男女都可以做,100元1Q都係錢,年紀大咪30元1Q,再唔係用口,點都有出路,拍AV更可以爭取機會成為大明星。

前國泰員工,努力吧!帶頭發展AV港及風俗港,真係靠哂你地。

引用:
原帖由 MySamSam 於 2020-10-23 07:25 AM 發表

無左平價機票事大!!
係,反正空姐老底只係副業,走水貨/提供服務先係正職,所以炒佢時唔嘈,反而催收制服同cut 福利就瓜瓜叫

當日在機場幾十人打一個大6記者,都只係象徵式拉4件交差,你班話人不近人情既空姐,都唔知有幾多個換件黑衫打埋一份

有人工加叫共渡時艱?咁減人工甚麼冇糧出係乜?停飛大半年出底薪比你哋即係已經白養班人大半年叫不近人情?明知公司已經停飛,要政府注資,係這個時候走去懷孕?係公司最賺錢嘅時候走去擺工,傷害公司商譽,令巿民對國泰唔敢係長假期買國泰去飛,但對我哋講對公司好有感情?其實佢地係咪傻架?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]