• 瀏覽: 23,435
  • 回覆: 341
+2
引用:
原帖由 nicekate 於 2020-10-23 02:12 PM 發表

因為第一,你未必一定五年後可以永居入籍,第二英國未必好似你想像咁好,如果你有實力申請移民,仲有好多國家選擇!
移民去邊個國家唔係首先申請居留,住夠年期至入籍㗎?一申請就批俾你?  美國都要首先楂綠卡先啦!

就算要求時間短啲,都冇寫包單實成功㗎?點知你居留期間有冇作奸犯科,甚至做強國間諜?

反正是優秀的細路,社會的棟樑但去大陰蒂國打砸搶燒就不知會不會被亂槍爆頭了,必腦漿好正

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-10-23 05:17 AM 發表

驚落閘放狗唔俾走囉。共產黨冇乜嘢係做唔出。
連大陸人都可以移民反而怕落閘放狗?
揸住本BNO離境已經可以移民呢?

你仲好笑 如果共產黨冇乜嘢做唔出 仲有人搞獨立?都幾戇鳩喎

揸BNO 有著數
此時唔走更待何時

去咗呢世唔好回流香港, 老咗咪返嚟退休

點解英國佬要BREXIT???
就係因歐洲人擁入低價做工.
e+英國經濟唔好得去邊,
你班仲係黃種人過去爭飯碗???
唔敢講全部, 9成生活都唔會好過香港,
用晒d錢就死狗咁返香港啦.

引用:
原帖由 急焦正金童 於 2020-10-23 14:18 發表

總之BNO全放去英國,取消國籍。好事泥
註消香港身份證

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-10-23 02:56 PM 發表
去咗呢世唔好回流香港, 老咗咪返嚟退休
我掉轉,去英國過退休生活。

引用:
原帖由 johnny9236 於 2020-10-23 14:57 發表
點解英國佬要BREXIT???
就係因歐洲人擁入低價做工.
e+英國經濟唔好得去邊,
你班仲係黃種人過去爭飯碗???
唔敢講全部, 9成生活都唔會好過香港,
用晒d錢就死狗咁返香港啦.
窮到燶, 返嚟香港做暴徒

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2020-10-23 02:53 PM 發表

連大陸人都可以移民反而怕落閘放狗?
揸住本BNO離境已經可以移民呢?

你仲好笑 如果共產黨冇乜嘢做唔出 仲有人搞獨立?都幾戇鳩喎
(新增內容)中國在港強推「港版國安法」,英國政府昨日宣佈,擁有英國國民(海外)護照(BNO)資格的港人及其親屬明年1月起可申請「香港英國國民(海外)簽證」(Hong Kong BNO Visa),港府今亦發聲明,指英國政府在BNO上大造文章。中國外交部發言人汪文斌今日表示,英方不顧中方嚴正交涉,執意在英國國民(海外)護照(BNO)上搞政治操弄,公然違背承諾,違反國際法和國際關係基本準則,對香港事務和中國內政橫加干涉,中方對此堅決反對。由於英方違反承諾在先,中方將考慮不承認英國國民(海外)護照(BNO)作為有效旅行證件,並保留採取進一步措施的權利
============================================================

得閒睇多啲新聞啦。

我估進一步措施唔會係俾所有英國人居中權啩!

共產黨,做嘢冇底線㗎!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-10-23 03:12 PM 發表

(新增內容)中國在港強推「港版國安法」,英國政府昨日宣佈,擁有英國國民(海外)護照(BNO)資格的港人及其親屬明年1月起可申請「香港英國國民(海外)簽證」(Hong Kong BNO Visa),港府今亦發聲明,指英國政府在BNO上大造文章。中國外交部發言人汪文斌今日表示,英方不顧中方嚴正交涉,執意在英國國民(海外)護照(BNO)上搞政治操弄,公然違背承諾,違反國際法和國際關係基本準則,對香港 ...
你有特區護照㗎嘛 你揸住本特區護照去邊都得㗎啦 定係你覺得中國大陸連特區護照都唔承認?

為咗着草去台灣連大陸水域到咁去囉佢個移民去英國反而驚去唔到 唔係話嗎?

連你自己都唔驚共產黨啦 你反而講共產黨冇底線? 自相矛盾喎

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-10-23 12:38 PM 發表

人哋有咁様講咩?捩橫折曲!
曱甴殺人放火四處破壞系佢地叫既爭取自由民主播,而家被人拉左有案底吾比人去移民?!有冇搞錯呀打完齋吾要和尚?!

過去英國好大機會中肺炎,有錢都醫到破產,冇錢唯有等死,係啲傻閪先至會去!

引用:
原帖由 虎影俠 於 2020-10-22 11:35 PM 發表
封機場 睇你地點走
緊係比佢哋走啦,雙贏👍🏻
前題佢地有能力走(不拒絕被定罪抗爭者,但會拒絕資產唔足以移民後生活到😂

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2020-10-23 03:17 PM 發表

你有特區護照㗎嘛 你揸住本特區護照去邊都得㗎啦 定係你覺得中國大陸連特區護照都唔承認?

為咗着草去台灣連大陸水域到咁去囉佢個移民去英國反而驚去唔到 唔係話嗎?

連你自己都唔驚共產黨啦 你反而講共產黨冇底線? 自相矛盾喎
邊個話我唔驚共產黨?

要做嘢,要你宣誓冇持有BNO,發假誓要坐監又得;出境要好似遊行集會咁申請不反對通知書,再詳加審查又得。

共產黨做嘢,冇底線㗎!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]