• 瀏覽: 5,884
  • 回覆: 105
+2
美對台軍售,只係皇之風美國口罩變奏版

引用:
原帖由 幸福財星 於 2020-10-23 09:28 AM 發表
快D打,講左幾十年
那你叫菜婆台毒囉,睇下大陸打吾打。而加等緊菜婆毒立呀。快啲宣布啦,等左幾十年。

引用:
原帖由 chilawytk 於 2020-10-23 09:45 AM 發表

大陸,請學阿塞拜疆,用無人機把它們摧毀啦!
不過,同樣地,對方也可用無人機把你的東風導彈炸毀。
等緊台灣出機炸大陸,吾好得把口,甘勁。好驚哇

引用:
原帖由 chilawytk 於 2020-10-23 10:01 AM 發表

有錢就有得商量啦!
睇過點,錢有得買,早就買左啦。打咀炮,勁呀。

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2020-10-23 12:47 PM 發表
掏空臺灣民脂民膏。
等老共武統到時,都係得番個空殼?

引用:
原帖由 傲奴 於 2020-10-23 10:19 AM 發表

唔會,除非中共放棄中國人唔打中國人原則,同放棄同老美爭霸希望
中國嘅原側系,一台毒就打,吾好搬龍門。

等於今日用唉瘋12嘅價錢去買部唉瘋四咁………

引用:
原帖由 skinbanana 於 2020-10-23 10:24 AM 發表

中共成日貪哂D軍費~咁點解蔡英文驚到瀨屎~
準備定黑鷹~一開戰就走佬?
其實大陸唔夠台灣打~仲唔反攻過去?
發緊夢呀你。打咀炮

139億買垃圾

又搵人笨

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-10-23 10:37 AM 發表

應該咁睇 以現時情況 和統仲有可能咩
收復台灣 只得返武統呢條路
如果出兵已經係唯一選擇
咁出兵既時機 又係幾時

老實講 咁多年以黎 老美從未好似而家咁脆弱
無論內外 都問題叢生
加上今年美國大選 無論誰勝誰負
都只會進一步激化美國內部矛盾

面對疫情 好多國家都焦頭爛額
經濟更加係一潭死水
而歐美關係 更加係近呢廿幾三十年黎 最差既時期

美國解決問 ...
又繫到發夢,美國歐盟,已經常在南海示威啦,中國未驚過。八國出兵都未驚過。中國而加啲陸基導彈打航母又得,打基地又得。美國金仔都吾敢掂,有膽掂中國咪。中國等緊機會報仇。

引用:
原帖由 急焦正金童 於 2020-10-23 03:45 PM 發表

發緊夢呀你。打咀炮
人地做哂軍演練習走佬~
你咪唔好信LAW~
其實台灣真係好好打~同埋美國一定會救台灣~
咁怕咩開打?

2024年先交貨, 到時變台灣省了. 

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-22 11:10 PM 發表
(新增內容)解放軍不斷恫嚇台灣下,美國再宣佈對台出售先進武器,加強防衞能力。新軍售包括遠程陸攻導彈(SLAM-ER)、遠程精準火力打擊系統「海馬斯」(HIMARS)與F-16新式偵照莢艙(MS-110)等三項軍售,總值約18億美元(約139.5億港元),是美國總統特朗普上任以..以來第8次對台售武。台灣國防部指出,軍售有助台灣建立自我防衞的可恃戰力,強化不對稱戰力發展。.

https://hk.appledaily.com/resizer/s7UfX3NLMKPEbGiIlIffxFDU2lc=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/10-22-2020/t_c1c04e9c1f994ed6bc27f6fbd1662b1e_name_20201022_chi_01.jpg ...
恭喜美國,又做了一單大生意

中共成日剪舊片當演習,擺到明啲軍費已經被貪晒。如果真係貪哂 你呆灣仲億億腥賣冇氣 你老尾同呆灣先係真正貪

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]