• 瀏覽: 5,861
  • 回覆: 105
+2
引用:
原帖由 傲奴 於 2020-10-23 09:51 AM 發表

台灣無此技術,呵
有錢就有得商量啦!

引用:
原帖由 chilawytk 於 2020-10-23 10:01 AM 發表

有錢就有得商量啦!
有錢未到台仔,最先進無人機無人賣,二手技術又無用,窮鬼學人扮富貴,仲想扮親戚以色列共享最先進技術,笑

而家等睇113後
中央係咪真係出兵收復台灣

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-10-23 07:42 AM 發表
一聲號令就可以送28萬個毫無戰鬥力嘅後備軍上戰場。
引起、引起!
補番兩個字: 送死

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-10-23 10:09 AM 發表
而家等睇113後
中央係咪真係出兵收復台灣
唔會,除非中共放棄中國人唔打中國人原則,同放棄同老美爭霸希望

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-22 11:10 PM 發表
(新增內容)解放軍不斷恫嚇台灣下,美國再宣佈對台出售先進武器,加強防衞能力。新軍售包括遠程陸攻導彈(SLAM-ER)、遠程精準火力打擊系統「海馬斯」(HIMARS)與F-16新式偵照莢艙(MS-110)等三項軍售,總值約18億美元(約139.5億港元),是美國總統特朗普上任以..以來第8次對台售武。台灣國防部指出,軍售有助台灣建立自我防衞的可恃戰力,強化不對稱戰力發展。.

https://hk.appledaily.com/resizer/s7UfX3NLMKPEbGiIlIffxFDU2lc=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/10-22-2020/t_c1c04e9c1f994ed6bc27f6fbd1662b1e_name_20201022_chi_01.jpg ...
美國又散咗堆陳年倉底貨, 呢D陳舊垃圾連對付中東國家都唔掂

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-22 11:10 PM 發表
(新增內容)解放軍不斷恫嚇台灣下,美國再宣佈對台出售先進武器,加強防衞能力。新軍售包括遠程陸攻導彈(SLAM-ER)、遠程精準火力打擊系統「海馬斯」(HIMARS)與F-16新式偵照莢艙(MS-110)等三項軍售,總值約18億美元(約139.5億港元),是美國總統特朗普上任以..以來第8次對台售武。台灣國防部指出,軍售有助台灣建立自我防衞的可恃戰力,強化不對稱戰力發展。.

https://hk.appledaily.com/resizer/s7UfX3NLMKPEbGiIlIffxFDU2lc=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/10-22-2020/t_c1c04e9c1f994ed6bc27f6fbd1662b1e_name_20201022_chi_01.jpg ...
中共成日貪哂D軍費~咁點解蔡英文驚到瀨屎~
準備定黑鷹~一開戰就走佬?
其實大陸唔夠台灣打~仲唔反攻過去?

引用:
原帖由 skinbanana 於 2020-10-23 10:24 AM 發表

中共成日貪哂D軍費~咁點解蔡英文驚到瀨屎~
準備定黑鷹~一開戰就走佬?
其實大陸唔夠台灣打~仲唔反攻過去?
演練埋走佬路線拉,日後拎掃把係美國後園支持台灣覺青做炮灰,唔係係抗共先岩,打錯字sor

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 傲奴 於 2020-10-23 10:19 AM 發表

唔會,除非中共放棄中國人唔打中國人原則,同放棄同老美爭霸希望
應該咁睇 以現時情況 和統仲有可能咩
收復台灣 只得返武統呢條路
如果出兵已經係唯一選擇
咁出兵既時機 又係幾時

老實講 咁多年以黎 老美從未好似而家咁脆弱
無論內外 都問題叢生
加上今年美國大選 無論誰勝誰負
都只會進一步激化美國內部矛盾

面對疫情 好多國家都焦頭爛額
經濟更加係一潭死水
而歐美關係 更加係近呢廿幾三十年黎 最差既時期

美國解決問題既方式 就係制造外部敵人 轉移內部矛盾
而繼前蘇聯 然後俄羅期 到而家中國
美國既打壓 係唔會因為換人而改變
改變只係方式

外部大環境不明 各國都忙於處理自國問題
美國國際關係 以及內部出現大問題
可以話 無論係邊個角度睇
都係武統最佳時機

反正美國都係會視中國為敵人
咁我就武統台灣 破左你第一島鏈
將日本完全圍堵 仲可以兵壓東南亞

到時歐美班人可以點做
出兵? 美國唔敢
制裁? 美國而家已經做緊啦
所以點解中央而家主推內需帶動經濟
就係為一旦美國真係換人 同歐洲關係恢復 可能出現聯手制華情況

引用:
原帖由 好逸惡勞 於 2020-10-23 09:18 AM 發表
浪費咁多錢去買軍備,倒不如將錢用作改善民生啦,呢D咁樣的軍備又真的可以抵禦中國的攻擊?
改善咗,呆灣人民可以食美國萊豬(含瘦肉精)

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-10-23 10:37 AM 發表

應該咁睇 以現時情況 和統仲有可能咩
收復台灣 只得返武統呢條路
如果出兵已經係唯一選擇
咁出兵既時機 又係幾時

老實講 咁多年以黎 老美從未好似而家咁脆弱
無論內外 都問題叢生
加上今年美國大選 無論誰勝誰負
都只會進一步激化美國內部矛盾

面對疫情 好多國家都焦頭爛額
經濟更加係一潭死水
而歐美關係 更加係近呢廿幾三十年黎 最差既時期

美國解決問 ...
老共格局唔係甘細,你望望歐洲點解開始有人討論中美制度邊個好,老共做乜係非洲做甘多經濟援助,為乜將新冠疫苗變為公共,台獨呢個偽命題佢地台仔以後一定會正視架,老共如果做到不戰而屈台仔,佢地對歐洲或者講對世界更有吸引力,老共唔郁香港只係幫香港戴國安法呢個緊箍咒都係同樣道理,世界從此多事唉

引用:
原帖由 傲奴 於 2020-10-23 10:44 AM 發表

老共格局唔係甘細,你望望歐洲點解開始有人討論中美制度邊個好,老共做乜係非洲做甘多經濟援助,台獨呢個偽命題佢地台仔以後一定會正視架,老共如果做到不戰而屈台仔,佢地對歐洲或者講對世界更有吸引力,老共唔郁香港只係幫香港戴國安法呢個緊箍咒都係同樣道理,世界從此多事唉
無可能
民進黨已經為佢地既千秋萬世佈緊局
媒體已經被民進黨收編
唔聽話既 好似中天 你要換牌呀 呵呵
民進黨追上潮流 將政治融入生活
搵KOL去吸年青人支持
再用呢班人去洗太平地 帶風向
反正有乜野講錯 唔啱既
都只係KOL既事 唔會扯到上去民進黨度
本小 利大

現時情況已經可以預見 隨住舊一代老去 新世代成長
和統已經越黎越無可能
最簡單既 睇下台灣大選
本來韓國瑜民望好高
但俾民進黨一套組合拳 抹紅 抹黑 1450帶風向 洗太平地 KOL拉票
817大敗 政治追殺 高票俾人罷免

至於外國係度討論邊個制度好
聽下好喇
口罩條鐵絲都話係5G接收器
到時造下謠 亂UP幾句
就無人會再講中國制度好
而且 咁多年黎 只係外國 尤其是老美
係咁輸出佢地既制度 要求其他國家採用 唔用就顏色革命 制裁 開戰
中國只係做 我行我既路 我行得比你好 呢個就係明證
至於你地用邊個制度 關人忍事咩

反攻大陸有望了!

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-10-23 10:55 AM 發表

無可能
民進黨已經為佢地既千秋萬世佈緊局
媒體已經被民進黨收編
唔聽話既 好似中天 你要換牌呀 呵呵
民進黨追上潮流 將政治融入生活
搵KOL去吸年青人支持
再用呢班人去洗太平地 帶風向
反正有乜野講錯 唔啱既
都只係KOL既事 唔會扯到上去民進黨度
本小 利大

現時情況已經可以預見 隨住舊一代老去 新世代成長
和統已經越黎越無可能