• 瀏覽: 10,030
  • 回覆: 164
  • 追帖: 1
佢以為自己是誰?台灣理你都儍啦

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-10-22 10:27 PM 發表
台灣殺人案疑犯陳同佳仍未到台灣投案,案中女死者潘曉穎母親呼籲香港及台灣警方於明天盡快聯絡她,好讓她當中間人落實日期、地點及時間,讓雙方坐下來安排陳同佳赴台投案的事宜及相關手續。

其實只要台灣給陳同佳入境,什麼問題都解決了,就是這麼簡單

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1556191-20201022.htm?spTabChangeable=0
中 。 奸人?

如果潘母申請簽證入台,你估台灣批唔批??

就識叫,人哋都唔準入境自首,搞清對像先啦。。。。。。自己連棋子都不是。。。。。。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-10-22 10:38 PM 發表
真係大枝嘢,中間人,你老幾呀,普通香港人一個咋
咪就係,當自已尾國瘇筒咩,你想點就點?阿佳佳有200萬曱甴同整個呆灣的年輕一代撐佢架,你問過果200萬隻曱甴同呆灣放唔放人未呀?

台灣唔會畀殺人凶手歸案的,唯一方法等統一後啦

佢應該去台灣傾啦,而家人地唔批證俾kai哥點走呀 

我已經無留意呢件事。對香港已經冇意思,只係俾呢單野攪衰香港。

中間人?當邊兩方面的中間人呢?呆灣與陳、還是呆灣與港嘅中間人呢?

用中間人呢招,真係都算幾高水平噃?如果有咁高智慧,應該當初有可能諗到,悲劇的發生啩?尤其是,如果她一早知嗰女有咗餡的話呢?

佢老母當自己乜L

台灣一定不會批簽證給陳同佳,給他入境,這一年在香港的暴亂未白費

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-10-22 10:27 PM 發表
台灣殺人案疑犯陳同佳仍未到台灣投案,案中女死者潘曉穎母親呼籲香港及台灣警方於明天盡快聯絡她,好讓她當中間人落實日期、地點及時間,讓雙方坐下來安排陳同佳赴台投案的事宜及相關手續。

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1556191-20201022.htm?spTabChangeable=0
陳同雞及比卡超明天必定失蹤

引用:
原帖由 sweetandsour 於 2020-10-22 11:41 PM 發表
佢老母當自己乜L
代言人

水尾先黎搞風搞雨,硬係覺得佢而家先出黎,古古怪怪咁,舊年成年又唔見講句嘢……

引用:

新聞來源連結:

所以話D人真係唔講道理,香港同台灣冇引渡條例,台灣成日要求香港政府協商,班犯民黃人仲戇撚柒柒唔出聲鬧台灣,如果香港政府可以同得台灣協商,就一定可以同大陸協商,咁即係唔洗逃犯條例都可以送中,你話班犯民黃人係唔係懵過西

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]