• 瀏覽: 5,644
  • 回覆: 54
  • 追帖: 1

脫歐後出口無優惠,被老霉壓榨,經濟下滑,蘇格蘭又要脫英獨立,仲會將北海油田收回,北愛跟著又回歸愛爾蘭。四分五裂。到時不知有幾多人失業。

最緊要同一時間香港居民身份被取消  
及將特區身份證剪埋..

支那口交部會唔會又強烈譴責 嚴重反對?
然後又淨係咀炮唔開戰 

要取消雙重國籍

當年都呃左香港人唔少銭啦,一本費紙

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-10-22 10:56 PM 發表
英國疫情又失控了,曱甴快快申請吧
我都想睇乞衣曱甴過到去比人揸乾揸淨,但乞衣曱甴有撚錢咩,淨識係香港度發窮惡

要烈要求去左唔好返黎呀

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-10-22 22:51 發表

英國話特區護照都照收呀.....

多D黑暴過去,到時汽水油多彈治響倫敦通街都係.......
呢點都好奇怪,係咪指有BNO但亦有申請過特區護照的人?淨係得特區護照都可以??

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-10-22 10:23 PM 發表
英國政府公布英國國民(海外)護照(BNO)居留簽證計劃詳情,持BNO港人及其近親明年1月31日起可申請特別簽證留英。

英國政府公布,新簽證名為「Hong Kong BN(O) Visa」,供BNO護照持有人及其近親申請,申請人可以在英國就業或留學,幾乎可以擔任任何職務。有關BNO居留簽證不設限額,並會有途徑申請英國國籍。

港人可以居留最多5年,之後申請定居獲批後,定居12個月可申請英國國籍。
...
英國佬真識搵錢,每人250英鎊

引用:
原帖由 ctchan20f 於 2020-10-22 11:15 PM 發表

英國佬真識搵錢,每人250英鎊
仲有每年醫保每人900鎊不是英國公民子女要讀私校每年20萬港紙一個普通口罩一鎊一個

引用:
原帖由 幸福財星 於 2020-10-22 23:02 發表
當年都呃左香港人唔少銭啦,一本費紙
你唔去旅行都可以當成證件用。唔可以話完全無用。

換智能身份證都要幾百,只係你按政府要求時期換是免費之嘛

唔好比佢地走封機場

有錢移民駛鬼靠BNo?靠BNo十成係窮鬼

藍絲俾D骨氣出嚟,唔好偷偷走去申請

鍵盤翻頁
左右