• 瀏覽: 15,534
  • 回覆: 107
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 siuroy123 於 2020-10-22 08:13 PM 發表
常言道:「話到口中留半句,理從是處讓三分」,即係話就算理據係你度,但講說話都唔好咁咄咄逼人,禮讓一啲,但原來呢句說話仲有一個新講法!前香港眾志秘書長黃之鋒日前指有網民嘅言論侮辱空中服務員,叫網民「話到口中留三分」,點知就畀熱血公民成員鄭錦滿爆粗鬧佢中文差!

日前國泰航空大裁員,數以千計空中服務員頓時失業,但就有網民笑空中服務員可以轉行做其他風月行業,言詞間充滿侮辱字眼。黃之鋒就發文指係上年嘅 ...
玩完 12 蛇,玩完 居住中國阿婆,又玩飛機羣。
但無次成事,無人理喎!
不宜,返返酒店玩啦!( 多D人理 )

堅定流

引用:
原帖由 siuroy123 於 2020-10-22 08:13 PM 發表
常言道:「話到口中留半句,理從是處讓三分」,即係話就算理據係你度,但講說話都唔好咁咄咄逼人,禮讓一啲,但原來呢句說話仲有一個新講法!前香港眾志秘書長黃之鋒日前指有網民嘅言論侮辱空中服務員,叫網民「話到口中留三分」,點知就畀熱血公民成員鄭錦滿爆粗鬧佢中文差!

日前國泰航空大裁員,數以千計空中服務員頓時失業,但就有網民笑空中服務員可以轉行做其他風月行業,言詞間充滿侮辱字眼。黃之鋒就發文指係上年嘅 ...
黃痴瘋唔識字! 佢講嘢有人寫縞架, 不過美國佬中文真係差D

引用:
原帖由 siuroy123 於 22-10-2020 08:13 PM 發表

諗起佢個樣比人左一搥右一拳應該好撚爽

原因係黃生有得爆房食多p菲雞,但就預冇鄭生份。

引用:

呢條之瘋你估讀書好叻咩,咪又係文盲

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-22 08:21 PM 發表
白痴瘋可能又Ritz carton包房打炮天使,打到啤啤呼所以嗡三嗡四

假假地都係世界領袖喎,阿鄭x滿你唔好咁串喎
條友最叻就久不久出來做下show比人知下存在感方便呃眾籌揾錢入袋!暴動咁夸佢有冇出過來衝殺丫,留返比的儍曱甴去衝和被拉,自已印印腳數錢!高招!

曱甴黃蓄唔L係人

傻仔先信痴瘋

𨳒~熱心關心就假嘅,條河童乜撚嘢事無大小都要出嚟抽水!轉頭就想眾籌!條冚家剷開口埋口都係想呃錢!正宗嘅畜牲死老千!開口埋口都手足前手足後?懶稱兄道弟博乜?手足要你老母任佢哋篤呀!收到未呀冚家剷!

引用:

君子和而不同,小人同而不和,老實講係黃營特別多呢啲狗咬狗骨嘢

開放大學,係咁上下架喇

天殘地缺

2隻垃圾狗咬狗骨

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]