• 瀏覽: 5,442
  • 回覆: 49
真的可於72小時內報到?

引用:
原帖由 kingking99 於 2020-10-22 09:29 PM 發表

會否被老解斷網,鍵盤戰士即是散場
台仔好醒,一斷網斷電,立刻掛五星紅旗

引用:
原帖由 goyoyogo 於 2020-10-22 09:32 PM 發表
只要動員令一下台灣馬上會有45萬巿民自告奮勇捉拿民進黨徒
我估吹雞召集,只有保護傘員工報到

引用:
原帖由 ooxx13 於 2020-10-22 09:53 PM 發表
只要一開打
嗰班民進黨肯定第一時間走路
到時個個自認係台灣共產黨地下黨員

引用:
原帖由 漆哥 於 2020-10-23 01:46 AM 發表
真的可於72小時內報到?
當然可以在72小時向閻羅王

佢講嘅失業大軍, 多咗好好逃兵.

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-22 04:08 PM 發表
https://tw.appledaily.com/politics/20201022/5KRM4BQZIZB33N6HZXE2AAP55M/
嚴德發今率領國防部官員赴立法院國防及外交委員會進行報告並備詢。無黨籍立委林昶佐質詢時關心,後備教召動員情形,嚴德發表示,只要總統一聲令下,現行26萬名後備軍人要馬上報到,加上18.5萬現役軍人,共約45萬人是我防衛作戰主力。

咁GE動員能力, 台灣 ...
是45萬逃兵

引用:
原帖由 dell-intel 於 2020-10-22 04:55 PM 發表

45萬咁少?至少450萬啦,不過係曱甴。
當年國軍係大陸500萬,美國裝備 老解得120萬,繳獲個日本裝備。 結果老解贏。 你就算出450萬都少過當年。點夠

26萬預備役也算?笑了

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-22 04:08 PM 發表
https://tw.appledaily.com/politics/20201022/5KRM4BQZIZB33N6HZXE2AAP55M/
嚴德發今率領國防部官員赴立法院國防及外交委員會進行報告並備詢。無黨籍立委林昶佐質詢時關心,後備教召動員情形,嚴德發表示,只要總統一聲令下,現行26萬名後備軍人要馬上報到,加上18.5萬現役軍人,共約45萬人是我防衛作戰主力。

咁GE動員能力, 台灣 ...
台灣軍力直頭全世界南坡灣啦,仲唔反攻大陸等幾時啊

白癡呆灣,同大陸比人多。

聽到吹雞,富二三代趕搭尾班機,莫水既投奔怒海,走吾甩既話收吾到call。

預備兵,小菜一碟。
遼瀋戰役,國軍傷亡被俘四十六萬。司令鄭洞國丶范漢杰丶廖耀湘被擒
淮海戰役,國軍傷亡被俘五十五萬。司令黃維丶杜聿明被擒,黃百滔丶邱清泉陣亡。
平津會戰,重大鑊,三十小時攻陷天津,北平開城投降不費一彈。國軍傷亡被俘五十二萬。

地理環境,好似越南一字長蛇。戰術上分段切割,圍殲打援。留一個”生門”,例如在花蓮,等佢哋軍民逼爆。

蘋果: 腦殘L好易呃, 我話乜佢哋就信乜.

講出嚟唔怕人笑。台灣國防部長講咁嘅嘢證明佢毫無軍事常識。何況台灣兵大部份係裙腳仔。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]