• 瀏覽: 1,931
  • 回覆: 16
警方今日(15日)拘捕一名25歲男子,涉嫌於網上討論平台,發表煽動他人破壞港鐵及傳媒機構設施的言論。警方網絡安全及科技罪案調查科發現,去年有人以職務上便利,在網上討論區上散播煽動他人進行刑事毀壞言論,包括破壞港鐵設施及放火燒毀某電視台器材,亦煽動他人滋擾及攻擊該電視台藝人及客戶。據悉,被捕男子為TVB的製作人員。
無綫電視發言人證實,警方今日拘捕無綫一名影帶調配助理,涉嫌干犯網上非法行為...

https://www.hk01.com/突發/523951/涉網上煽惑攻擊藝人及客戶-25歲tvb員工被捕-無綫-感謝警方

無記有隻壞腦曱甴員工,在網上玩煽動言論瀨野被捕,
小心啲呀三位一體黑霉老枯井,唔好諗住用影子婚新,
造謠丶煽動丶抹黑就可甩身,一樣拉到你!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-22 03:50 PM 發表
警方今日(15日)拘捕一名25歲男子,涉嫌於網上討論平台,發表煽動他人破壞港鐵及傳媒機構設施的言論。警方網絡安全及科技罪案調查科發現,去年有人以職務上便利,在網上討論區上散播煽動他人進行刑事毀壞言論,包括破壞港鐵設施及放火燒毀某電視台器材,亦煽動他人滋擾及攻擊該電視台藝人及客戶。據悉,被捕男子為TVB的製作人員。
無綫電視發言人證實,警方今日拘捕無綫一名影帶調配助理,涉嫌干犯網上非法行為...
...
警察就係曱甴的剋星

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-22 09:44 PM 發表

警察就係曱甴的剋星
又係以為網上就隱咗形抵鳩死

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-22 10:05 PM 發表

曱甴鍾意網上同警察玩捉伊因
最後好多隻曱甴都輸咗

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-22 10:05 PM 發表

咪係正宗傻鳩曱甴....
同三位一體黑霉鬼咁自欺欺人!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-22 11:30 PM 發表

咪係正宗傻鳩曱甴....
同三位一體黑霉鬼咁自欺欺人!
因為無線報導嘅新聞係正確 所以曱甴要攻擊無線

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-23 07:16 AM 發表

疫情之下 藍絲又多一個職位

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-23 09:18 AM 發表

疫情之下 藍絲又多一個職位
又要多謝,蠢嘅黃絲曱甴
讓 啲職位出嚟

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-23 07:16 AM 發表

鄉土亦有唔少曱甴攻擊無線,
有好多仲係影子婚新扮人多。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-23 11:31 AM 發表

鄉土亦有唔少曱甴攻擊無線,
有好多仲係影子婚新扮人多。
講真嘢嘅新聞媒體 都會畀泛民狗攻擊

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-23 12:10 PM 發表

講真嘢嘅新聞媒體 都會畀泛民狗攻擊
講真嘢嘅媒體 泛民狗都會設法 滅聲 起底就係 想滅人哋嘅聲音

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-23 12:21 PM 發表

講真嘢嘅媒體 泛民狗都會設法 滅聲 起底就係 想滅人哋嘅聲音
初時曱甴哋滅聲有啲作用
依家曱甴全部死曬啦

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-23 01:05 PM 發表

初時曱甴哋滅聲有啲作用
依家曱甴全部死曬啦
全靠 鄧炳強一哥 篤爆曱甴啲陰謀

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-23 12:21 PM 發表

色溢板隻三位一體咪絕佳例子囉,
玩造謠丶抹黑自言自語好似傻西咁!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-23 04:37 PM 發表

色溢板隻三位一體咪絕佳例子囉,
玩造謠丶抹黑自言自語好似傻西咁!
佢以為好得戚
佢已經犯咗國安法
煽動香港人
仲係有實質行動

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]