• 瀏覽: 46,569
  • 回覆: 603
  • 追帖: 3
+28
引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-10-22 15:39 發表

樓主, 評論時使唔使咁涼薄呀
樓主只係導出事實真相, 半點都睇唔出涼薄

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-10-22 03:21 PM 發表
加上懷孕已有4個月<===4個月前都唔係好景, 重要生, 只可能話on 9
4個月前邊度都去唔到咪焗住泵漲個肚

攬炒要份工做乜?!

DLLM 做 FTM 啦

引用:
原帖由 1333333 於 2020-10-22 03:19 PM 發表
因管理不善而在全球最佳航空公司排名跌出三甲的國泰航空昨宣布,停運國泰港龍航空,並大幅裁員5300名本地員工。有懷孕4個月

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201022/photo/bkn-20201022124217355-1022_00822_001_01b.jpg?20201022151033

懷孕的港龍空中服務員Joey在電台節目中指出,過往 ...
同公司講感情?
引用:
Google續指,誹謗是構成感情傷害,但原告是公司,難以有感情傷害

引用:
原帖由 lawumi 於 2020-10-22 03:49 PM 發表

佢有晒準備, 打算生3胞胎出黎申請綜援

引用:
原帖由 1333333 於 2020-10-22 15:19 發表
因管理不善而在全球最佳航空公司排名跌出三甲的國泰航空昨宣布,停運國泰港龍航空,並大幅裁員5300名本地員工。有懷孕4個月

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201022/photo/bkn-20201022124217355-1022_00822_001_01b.jpg?20201022151033

懷孕的港龍空中服務員Joey在電台節目中指出,過往 ...
剛剛開始,陸續有來,酒樓,酒店,零售,飲食,旅行社等等全部都會裁員甚至結業
除咗議員,醫生,律師教師等等鼓吹攬炒嘅人唔哂炒之外大家都要炒

罷工的時候有冇講良心?

去做天使時俾人攪大左?

問下工會主席,國泰由上年每月燒十幾億養人,你哋就叫全香港人攬炒,誰無良心?

引用:
原帖由 lawumi 於 2020-10-22 03:49 PM 發表

做機場邊度都去唔到, 連工作環境發生咩都唔知重要生咪傻西or  

引用:
原帖由 無聊閒人2011 於 2020-10-22 03:36 PM 發表
法例講明唔可以炒大肚婆
HR會犯呢D錯?
國泰港龍成間執咗,呢啲唔係叫裁員,係遣散!

肚入面個仔嘅老豆揾到未,或者是但揾個儍仔接盤,咁就唔駛憂囉

四個月前都已經知航空業唔掂
仲要生就唔好怨人

引用:
原帖由 dunbinexy 於 2020-10-22 03:21 PM 發表
黃屍既良心就係自私自利
講咁多咪又係想唔使做有糧支
挑那媽
糧心糧支🤔🤔

點解而家香港人甘冷酷無情,人地水深火熱,你重要一隻腳踩落去

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]