• 瀏覽: 30,588
  • 回覆: 154
+2
引用:
原帖由 Ct4683 於 2020-10-22 03:24 PM 發表

唔知在香港搞番個本土共產黨有冇market呢?目標係共4大地產商嘅產 ,長遠係共香港的產,重新分配,做唔做都有人工逗,有樓住。。錢財方面唔使擔心,可以借鑑佢老美印鈔,每個市民派一百萬零花錢,實現均富。😂😂😂😂😂😂😂
共左産....又會同你講資本主義萬歳!

“要求支付3個月工資作解僱補償”

俾埋我自己副身家你好無?
工會真係cls
而家我越來越憎工會!

知唔知咩叫自由市場,曱甴攪到香港無啖好食,現在應該享受比人自由炒,

所有供應商都唔會可憐呢班利豐員工。

引用:
原帖由 Ct4683 於 2020-10-22 02:39 PM 發表

資本主義社會打工仔係咁架啦,私人企業,人地腦細唔想做,或者縮規模,或者生意唔好,咪裁員減薪囉,摺埋都仲得,最緊要(依法賠償), 賠多左係腦細大方仁慈,唔係老馮。唔中意被腦細隨時炒魷,就積極爭取食大鑊飯,加入共產黨,共李+x的產囉。LOL!😂😂😂😂😂😂
李嘉誠4千幾億,分左好和味

有員工指控公司無償解僱,零售、商業及成衣業總工會聯同部分員工到利豐大廈門外請願,要求支付3個月工資作解僱補償、2019年年終酬金、及按年資發放獎賞。

真貪心 

引用:
原帖由 Suibiu 於 2020-10-22 14:31 發表
昔日藍籌股利豐(前上市編號:00494)私有化後進行大規模裁員,有員工指控公司無償解僱,零售、商業及成衣業總工會聯同部分員工到利豐大廈門外請願,要求支付3個月工資作解僱補償、2019年年終酬金、及按年

國泰炒人攪得鬧哄哄全因為他明刀明槍的炒人。利豐這個被聯交所踢出成份股的垃圾公司。這幾年一直暗地裏炒人。佢地一年到尾炒既人一定比國泰一年炒既人多。這個馮是家族才是最應該被批評的。一直肥上瘦下, ...
做生意同間善堂有好大分別。

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2020-10-22 03:42 PM 發表

李嘉誠4千幾億,分左好和味
仲未計新紅雞,痕雞,新世界等等,咁你話嘞,共產主義係咪好好呢👍😁😁😁
快d報名加入我倡議嘅本土共產黨做創黨第一朝元老。😂😂😂😂😂😂😂

引用:
原帖由 MarkIV 於 2020-10-22 02:43 PM 發表
L&F is rubbish...... from the top to the bottom... 
Haha.... How do you know?

引用:
原帖由 SorManDaJ 於 2020-10-22 03:49 PM 發表

Haha.... How do you know?
My sister was working in there.... unbelievable lousy organisation

引用:
原帖由 DZDD 於 2020-10-22 03:14 PM 發表

有無犯勞工法例?
有犯既 . 就上晒頭版啦 ..

依家跟足法例都俾人屌到上天花板呀 ..

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-10-22 03:02 PM 發表
點解要比多3個月工資作解僱補償??
黑社會老屈甘

引用:
原帖由 買大陸股等中獎 於 2020-10-22 02:56 PM 發表
又用mpf 賠錢?
呢幾年會用盡🤔🤔

6月是新聞?

引用:
原帖由 MarkIV 於 2020-10-22 03:51 PM 發表

My sister was working in there.... unbelievable lousy organisation
Got it...Lucky your sister was not there.. Just out of my curoristy, what did your sister do in Li Fung?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]