• 瀏覽: 33,470
  • 回覆: 471
  • 追帖: 1
+20
Ys集資買起港龍,請返d人,1個不炒,

求政府????

日日反政府, 揾政府都無用

點解唔係向吳敏兒、施安娜求助?

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2020-10-22 01:01 PM 發表
點解唔係向吳敏兒、施安娜求助?
好似係譚文豪提議+帶隊攪機場
攪屎棍最早比國泰雞

還記得當天大家一齊做過乜

https://m.youtube.com/watch?feat ... =enCZhejW9ww#dialog

引用:
原帖由 ufo2018 於 2020-10-22 12:33 PM 發表
國泰空中服務員工會主席王思敏表示,國泰早前獲政府注資200多億元,理應節衣縮食,而非大裁員及停止營運國泰港龍。工會內務副主席孫德妍則指,「有得留低」的員工均十分彷徨,公司要他們在14天內決定是否簽署新合約,底薪和時薪減幅由14%至36%。

王思敏在一個電台節目表示,無被裁減的員工獲發新合約,但條款不平等,薪酬減幅最高可達36%,工會接獲員工反映,指新合約年期應改為2、3年,否則當航空業復蘇時 ...
香港電台都應該咁樣

有事就求政府,無事就反政府

唔係好憎政府咩?不如求助台灣政府收購國泰啦

引用:
原帖由 kopahin 於 2020-10-22 01:19 PM 發表
唔係好憎政府咩?不如求助台灣政府收購國泰啦
搵美國主人收留啦

共渡時艱...呢4個字真係咁難明嗎?

型到尾

種乜嘢因就得乜嘢果!呢句說話好鬼啱啫

引用:
原帖由 ufo2018 於 2020-10-22 12:33 PM 發表
國泰空中服務員工會主席王思敏表示,國泰早前獲政府注資200多億元,理應節衣縮食,而非大裁員及停止營運國泰港龍。工會內務副主席孫德妍則指,「有得留低」的員工均十分彷徨,公司要他們在14天內決定是否簽署新合約,底薪和時薪減幅由14%至36%。

王思敏在一個電台節目表示,無被裁減的員工獲發新合約,但條款不平等,薪酬減幅最高可達36%,工會接獲員工反映,指新合約年期應改為2、3年,否則當航空業復蘇時 ...
公司執笠都要得到你地批准?黃絲黑暴真係惡。

引用:

死到臨頭都仍然想搵著數

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]