• 瀏覽: 31,879
  • 回覆: 447
  • 追帖: 1
+43
黃屍鬼話連篇

見到曱甴們呱呱叫,真係好治癒。

失業咪去做雞囉!不過年紀大嘅就...........

弓起成功了😎

飛雞工會自作自受

公司要唔要賣哂啲飛機 養你班蛀米大蟲

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2020-10-22 10:22 AM 發表
國泰航空裁員約8500人,包括5300多名香港員工,國泰港龍航空即時停運,港龍航空成歷史。港龍航空空勤人員協會副主席梁佩韻表示感到遺憾,批評

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/079d5db6141d3dafd0ec41b7ac6b3184/stheadline/inewsmedia/20201022/_2020102209461 ...
國泰保住納稅入既注資好正確

Cathy management has done a good job

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2020-10-22 10:22 AM 發表
國泰航空裁員約8500人,包括5300多名香港員工,國泰港龍航空即時停運,港龍航空成歷史。港龍航空空勤人員協會副主席梁佩韻表示感到遺憾,批評

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/079d5db6141d3dafd0ec41b7ac6b3184/stheadline/inewsmedia/20201022/_2020102209461 ...
既然覺得國泰咁能衰,唔炒自己都補個月比國泰走人
既然工會咁把炮,為何唔發起會員集資,收購國泰,到時由工會各汁位管理,到時想加福利就加,想減工時就減,想罷工就罷,想分三十個月花紅就分

野味的禍…………

引用:
原帖由 阿乜水 於 2020-10-22 10:37 AM 發表
港龍主打中國線, 曱甴工會居然罷工要脅停飛中國線, 唔直頭摺埋攬炒都對班曱甴唔住啦.
佢意思系咪執咗港龍就無得罷飛中國線, 所以有違期望? 國泰都系回應佢哋停飛中國要求啫.
其實佢哋可以當港龍重存在, 跟住罷工, 迫港龍停飛中國, 繼續收會費啊.

引用:
原帖由 16610joey 於 2020-10-22 10:58 AM 發表
失業咪去做雞囉!不過年紀大嘅就...........
銀髪市場有好大的潛力開拓

經營不善,咪炒人囉,呢班香港人真係on9,公司入不敷支,仲留你班傻西咩,執包袱啦!

成撚日攬炒罷工抗議!害人終害己!抵撚死!與人無尤!

引用:
原帖由 gakoduck 於 2020-10-22 10:51 AM 發表
求人得仁,攬炒成功
呢班人仲唔出嚟現身,死去邊?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]