• 瀏覽: 4,229
  • 回覆: 10
+3
引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-22 12:46 AM 發表
但暴風而家都係得個殼, 在招商20億英鎊投資喎, 嗡乜春都得啦

https://kknews.cc/zh-hk/military/4olejrg.html
充公老黃瓜咪有20億磅

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-22 11:02 AM 發表

陣風的後半機身扁撻撻,一看就知投知20年都未必做到完成品的無底深潭

英國邊有咁能力做到咁slim,速度又可以超越殲20的戰機的引擎及燃料箱成為第6代! ...
6袋係丐幫高層,負責乞食部門

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-22 11:15 AM 發表

仲有成堆拿bno,獻金550萬過去旅遊5年就無銀,會被趕回來的儍曱甴呢
香港要立法,每年離境半年又不交稅,取消中國香港身份

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-22 01:42 PM 發表

這招絕

仲有,最好加入埋,冇交稅的港人,攞綜緩的,做過曱甴的,入了獄的,應冇權投票添。
入獄剝奪投票權四年比較公平,給犯錯既人重生
冇交稅的港人退回五十年前市政局選民必須係業主無乜分別,我不讚同

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-22 02:39 PM 發表

但冇交稅又同有交稅的享同等權利?先唔公平!
每個人都係社會螺絲釘,每個職位都要有人工作,揾得少唔係罪

引用:
原帖由 breadstick 於 2020-10-22 06:39 PM 發表

新戰機改名,老黃瓜號
研究成功老黃瓜都釘左,要改名

老黃瓜記念號

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-22 06:45 PM 發表

但今次香港區議會已話係全港知,係班滿18歲學生亂9咁投,會令全部區民生停頓,變成違背區議會等同巿政局的原意,全部被縛架成反動組織,同巿民打成一遍,潑漂白水趕市民都仲得

知不知俾聯合醫院鄺葆林做了區議員,佢缺席多過乜,但就調動民生的,納稅人的錢去支持手足!同咩錢無異

所以建議冇繳稅的人冇投票權唔係唔公平

反而,而家俾位呢班冇建樹的,食納稅人錢的去代表民生先唔公平!
咁退休長者咪無得投

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-22 06:49 PM 發表

吓,佢賣廣告的所謂延壽藥。。咪話可以讓人去到11x歲?
如佢咁快釘,豈不是拆自己招牌?
有人信喎,我朋友都想買

引用:
原帖由 蛤蟆王子 於 2020-10-24 06:06 AM 發表

係大陸長住啲老人家咪好慘?
果d住廣東養老老人當然可以境外投票,佢地已不用限制每年不得少過居港半年,也可以領長者生活津貼,公援

引用:
原帖由 蛤蟆王子 於 2020-10-24 06:09 AM 發表

佢想啲垃圾堆晒係佢門口冇人掃!

咁睇唔起啲低下階層
各舒己見,大家傾下,每個決定都係雙面刃

引用:
原帖由 蛤蟆王子 於 2020-10-24 06:12 AM 發表

參考經國號 😂
家下已改名驚覺號

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]