• 瀏覽: 4,241
  • 回覆: 39
+3
英國睇怕最多好似ARM 模式,只設計,買授權!

冇乜能力製造到! 連日本都要放棄心神!英國就算把啦!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-22 06:45 PM 發表

但今次香港區議會已話係全港知,係班滿18歲學生亂9咁投,會令全部區民生停頓,變成違背區議會等同巿政局的原意,全部被縛架成反動組織,同巿民打成一遍,潑漂白水趕市民都仲得

知不知俾聯合醫院鄺葆林做了區議員,佢缺席多過乜,但就調動民生的,納稅人的錢去支持手足!同咩錢無異

所以建議冇繳稅的人冇投票權唔係唔公平

反而,而家俾位呢班冇建樹的,食納稅人錢的去代表民生先唔公平!
x2

姓鄺既未當選我已經估到佢一定唔去開會。聯合醫院初級醫生,忙到連食飯訓覺都無時間,竟然有時間兼職做區議員?

可見成班選民根本無腦(我一直都話「人一黃,腦死亡」,又一印證);我一向都認為,選民資格一定要有限制,要思想較為成熟才可投票。例如:已繳交薪俸稅(或利得稅)十年,才可以成為選民(稅局有紀錄)

或者好似樓上咁講,以前市政局要業主才可以投票也可以

引用:
原帖由 大林林 於 2020-10-22 01:20 PM 發表

香港要立法,每年離境半年又不交稅,取消中國香港身份
係大陸長住啲老人家咪好慘?

引用:
原帖由 大林林 於 2020-10-22 02:44 PM 發表

每個人都係社會螺絲釘,每個職位都要有人工作,揾得少唔係罪
佢想啲垃圾堆晒係佢門口冇人掃!

咁睇唔起啲低下階層

引用:
原帖由 大林林 於 2020-10-22 06:45 PM 發表

研究成功老黃瓜都釘左,要改名

老黃瓜記念號
參考經國號 😂

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-22 06:54 PM 發表

有有交稅的及其配偶應有,這些真係有夾過錢養社會

但如佢只是咬老綜到老那些,應該冇!
咁低收入,冇交過稅嗰啲呢?

引用:
原帖由 明日平平美人 於 2020-10-22 07:07 PM 發表
衰敗啲大英帝國,衹能靠吹水度日,整架機出來飛下再認叻啦。
所以啱晒吹水唔抹嘴嘅曱甴

引用:
原帖由 蛤蟆王子 於 2020-10-24 06:06 AM 發表

係大陸長住啲老人家咪好慘?
果d住廣東養老老人當然可以境外投票,佢地已不用限制每年不得少過居港半年,也可以領長者生活津貼,公援

引用:
原帖由 蛤蟆王子 於 2020-10-24 06:09 AM 發表

佢想啲垃圾堆晒係佢門口冇人掃!

咁睇唔起啲低下階層
各舒己見,大家傾下,每個決定都係雙面刃

引用:
原帖由 蛤蟆王子 於 2020-10-24 06:12 AM 發表

參考經國號 😂
家下已改名驚覺號

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]