• 瀏覽: 17,098
  • 回覆: 137
  • 追帖: 1
唉!老鄧話五十年不變,因為佢知道五十年後深圳同香港冇乜差距!

佢錯啦!係有差距,香港會比唔上深圳!

好好享受高尚港人身份啦!冇乜剩啦!

黃楚標咁大膽夠膽請黃絲雞?

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2020-10-22 12:36 AM 發表

啱啦! 請能多D北姑雞,平、靚、正,隨時有埋空中特殊服務啊!
你咁抵毀港龍飛飛?
小心手足私了你

引用:
原帖由 graw2 於 2020-10-22 12:33 AM 發表

我唔相信YC會為咗錢而背棄手足咁無義氣
但我唔信佢地唔鐘意有份工

引用:
原帖由 Acctmad 於 2020-10-21 11:57 PM 發表
深圳東海航空董事長黃楚標早前向東網證實,註冊了航空公司,欲發展國內及東南亞短途航線,並正準備航空營運人許可證(AOC)。有工會透露,該航空公司近日於報章刊登招聘廣告,主要涉及經理級員工,認為此舉有助加快取得許可證的時間。民航處表示,今年7月接獲大灣區航空公司的航空營運人許可證申請,目前正在處理中。

香港民用航空事業職工總會主席李永富表示,航空營運人許可證一般需時至少1年才會獲批,相信現時屬招聘 ...
班「黃C9」又會身體好老實去見工

出返大陸水平人工

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2020-10-22 12:38 AM 發表
鵲巢鳩占!賤能到....
你係咪話緊香港果600幾萬非原居民?

奸邪妖獸要有骨氣,絕不可向中國屈服。

引用:
原帖由 Acctmad 於 2020-10-21 11:57 PM 發表
深圳東海航空董事長黃楚標早前向東網證實,註冊了航空公司,欲發展國內及東南亞短途航線,並正準備航空營運人許可證(AOC)。有工會透露,該航空公司近日於報章刊登招聘廣告,主要涉及經理級員工,認為此舉有助加快取得許可證的時間。民航處表示,今年7月接獲大灣區航空公司的航空營運人許可證申請,目前正在處理中。

香港民用航空事業職工總會主席李永富表示,航空營運人許可證一般需時至少1年才會獲批,相信現時屬招聘 ...
要移離自己長期居住嘅地方好難!
除非有另一個更吸引既地方同工作!
大陸住當然唔係問題!但工資還是無香港高!

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2020-10-22 12:45 AM 發表

怕你食唔起 
你食開霸王雞

引用:

對曱甴飛雞嚟15又16,又可能要瀨中資,情何以堪

引用:
原帖由 beegeejk 於 2020-10-22 03:35 AM 發表

班黃人返唔到大陸點見工呀
吾好甘天真啦,除左出名個批外,根本百份之90幾黃狗都係出入自由

記得講過大陸!不了唔好上去

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2020-10-22 12:36 AM 發表

啱啦! 請能多D北姑雞,平、靚、正,隨時有埋空中特殊服務啊!
香港個班米一樣有潛規則扮咩野呀
世界個定律 有供米有求

引用:

好可憐的黃人, 最後反到要打國內人工🤣🤣🤣 蠢到一個點。  唔知人哋請唔請黃晒添架

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]