• 瀏覽: 1,128
  • 回覆: 14
老闆請著呢班倒米壽星
仲唔借疫情炒曬你班曱甴

《逃犯條例》修訂明日(12日)恢復二讀辯論,社會正醞釀罷市、罷工、罷課向政府施壓。
繼新巴職工會呼籲車長按章工作後,有國泰及國泰港龍員工發起聯署,
要求航空業工會考慮日內發起罷工響應。截至今日(11日)中午12時,共有逾1,700名本港四間航空公司的職員參與聯署。
聯署於傍晚6時截止,共有逾4,000名職員參與。
航空界的聯署聲明指出,國泰及國泰港龍工會同屬職工盟工會之一,有責任動員發起罷工,
迫使政府改變初衷。因此,國泰及國泰港龍員工決定自發聯署,聯同航空界同業,要求工會即時考慮日內罷工,要求政府撤回逃犯條例。
聯署將於今日(11日)下午6時截止。截至下午12時,已有逾1,700名來自國泰、國泰港龍、港航及香港快運的職員參與聯署。
https://www.hk01.com/社會新聞/339235/逃犯條例-國泰港航快運港龍逾1700名職工聯署-促工會發動罷工

附件

Screen Shot 2020-10-21 at 11.37.14 PM.png(971.45 KB)

Screen Shot 2020-10-21 at 11.37.14 PM.png

不要太過計較得失,人生就是不完美,留丁點童心來品賞快樂吧!
                    常常不快樂的你,諗多左呀
引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-21 11:37 PM 發表
老闆請著呢班倒米壽星
仲唔借疫情炒曬你班曱甴

《逃犯條例》修訂明日(12日)恢復二讀辯論,社會正醞釀罷市、罷工、罷課向政府施壓。
繼新巴職工會呼籲車長按章工作後,有國泰及國泰港龍員工發起聯署,
要求航 ...
曱甴求仁得仁
上天都幫助曱甴
求攬炒成功
以後唔使返工
日日就係罷工

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-21 11:37 PM 發表
老闆請著呢班倒米壽星
仲唔借疫情炒曬你班曱甴

要求航 ...
國泰話要玩罷工班搞手夢想成真,
但係依家又情何以堪呢!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-21 11:48 PM 發表

國泰話要玩罷工班搞手夢想成真,
但係依家又情何以堪呢!
今次好嘢 全球 炒得最多就係香港 曱甴

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-22 06:51 AM 發表

今次好嘢 全球 炒得最多就係香港 曱甴
一早講過有攻黨丶失工盟加入搞事,
肯定無好結果及衰收尾!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-22 01:35 PM 發表

一早講過有攻黨丶失工盟加入搞事,
肯定無好結果及衰收尾!
老闆請你返嚟係做嘢唔係叫你玩政治

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-22 09:31 PM 發表

利班被炒的 好多都供緊樓

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-22 09:50 PM 發表

真係好開心 漢姦被炒

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-22 09:50 PM 發表

今日新聞報導東涌樓價即跌....
租開樓住空服人員要求減租或退租。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-22 11:25 PM 發表

今日新聞報導東涌樓價即跌....
租開樓住空服人員要求減租或退租。
呢點證明曱甴嘅 攬炒 已經成功咗啦 曱甴應該開香檳慶祝

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-23 07:15 AM 發表

呢點證明曱甴嘅 攬炒 已經成功咗啦 曱甴應該開香檳慶祝
連曱甴竇都冇埋 陰公豬

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-23 09:29 AM 發表

連曱甴竇都冇埋 陰公豬
曱甴你都預咗 就算冇 新冠疫情 香港咪一樣攬炒 冇曱甴竇係天注定嘅

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-23 10:50 AM 發表

曱甴你都預咗 就算冇 新冠疫情 香港咪一樣攬炒 冇曱甴竇係天注定嘅
國泰寧願唔愛政府資助 都要炒你班曱甴

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-22 09:31 PM 發表

玩呢樣野係打工仔大忌,
國泰長痛不如短痛,
仲唔借度意殺你班搞事曱甴咩!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-23 11:16 PM 發表

玩呢樣野係打工仔大忌,
國泰長痛不如短痛,
仲唔借度意殺你班搞事曱甴咩!
呢個世界 冇咗香港曱甴 香港絕對係可以運行

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]