• 瀏覽: 3,056
  • 回覆: 18
+2
大批市民趁今日(30日)趁港鐵太子站8.31事件前夕,在旺角進行示威活動,警方機動部隊人員同日下午在旺角拘捕3名男子,其中一人涉嫌藏有仿製手槍,另一人涉嫌管有伸縮棍,餘下一人涉藏有BB彈手榴彈。
警方指,警方留意到在網上有人發起今日於旺角區內進行受禁羣組聚集,故特派員到旺角一帶加強巡邏,以保障公眾安全及公共秩序。
下午近3時,警方在旺角港鐵站收費區截查一名16歲男子,並於該名男子的斜孭袋內搜獲一支仿製槍械,該名男子涉嫌管有仿製火器被捕。據悉,被捕人士為1名學生。  
另外,傍晚5時許,警方於旺角砵蘭街近奶路臣街截查一名39歲男子,並在他的斜孭袋內搜獲一枝伸縮棍,該名男子涉嫌管有違禁武器被捕。據悉,被捕人士為1名電子遊戲機中心職員。
此外,警方今日下午3時,在港鐵旺角站月台截查一名任職電腦技術員的24男子,在其隨身物品檢獲1枚BB彈手榴彈,他涉嫌管有攻擊性武器被捕。
警方譴責有人在鬧市持有仿製槍械及伸縮棍等武器,對公眾安全及公共秩序造成威脅....

一名16歲男子涉嫌藏有1支仿製手槍被捕。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200830/mobile/bkn-20200830195231325-0830_00822_001.html

又多三隻扮勇武豬西曱甴落鑊,
警察拉得好,加油呀。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-21 11:24 PM 發表
大批市民趁今日(30日)趁港鐵太子站8.31事件前夕,在旺角進行示威活動,警方機動部隊人員同日下午在旺角拘捕3名男子,其中一人涉嫌藏有仿製手槍,另一人涉嫌管有伸縮棍,餘下一人涉藏有BB彈手榴彈。
警方指,警方留意到在網上有人發起今日於旺角區內進行受禁羣組聚集,故特派員到旺角一帶加強巡邏,以保障公眾安全及公共秩序。
下午近3時,警方在旺角港鐵站收費區截查一名16歲男子,並於該名男子的斜孭袋內搜獲 ...
你啲傻曱甴以為真係 玩緊遊戲

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-22 06:46 AM 發表

你啲傻曱甴以為真係 玩緊遊戲
喪屍曱甴 真槍vs假槍
真係想做喪屍
死咗都唔知乜事

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-22 09:08 AM 發表

喪屍曱甴 真槍vs假槍
真係想做喪屍
死咗都唔知乜事
比閻羅王問到佢口啞啞

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-22 09:08 AM 發表

喪屍曱甴 真槍vs假槍
真係想做喪屍
死咗都唔知乜事
同呢隻傻仔康一樣咁白鳩痴....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-22 12:30 PM 發表

同呢隻傻仔康一樣咁白鳩痴....
真係唔知咩人嚟㗎 蠢到咁

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-22 09:32 PM 發表

真係唔知咩人嚟㗎 蠢到咁
心智唔成熟嘅蠢材曱甴

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-22 09:51 PM 發表

心智唔成熟嘅蠢材曱甴
香港年青曱甴真係令人慨嘆

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-22 10:14 PM 發表

香港年青曱甴真係令人慨嘆
呢個傻仔嘅思維十足呢度嗰個三合一

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-22 10:24 PM 發表

弱智狗仔

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-22 10:24 PM 發表

隻曱甴傻仔都應該係嗰類人...
妄想低b症患者!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-22 11:11 PM 發表

隻曱甴傻仔都應該係嗰類人...
妄想低b症患者!
咁鍾意玩槍 應該去當差 但係做咗曱甴 成世做咗 狗熊

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-23 07:12 AM 發表

咁鍾意玩槍 應該去當差 但係做咗曱甴 成世做咗 狗熊
曱甴以乘坐香港人嘅 烙印 壞形象

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-23 09:32 AM 發表

曱甴以乘坐香港人嘅 烙印 壞形象
冇錯香港曱甴 就係香港嘅標誌 衰鳩格

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-23 10:53 AM 發表

冇錯香港曱甴 就係香港嘅標誌 衰鳩格
香港染污嘅來源 就係曱甴

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]