• 瀏覽: 29,145
  • 回覆: 296
  • 追帖: 3
+5
死未,當日罷工叫封關,又話罷飛大陸,今日就。。。。。。

轉行做高射砲兵“打飛機”啦台灣可能有市場。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-10-21 06:02 PM 發表
盛傳裁員多時的國泰航空,今早﹙21日﹚終宣布重組計劃,削減8500個職位。國泰機師工會﹙HKAOA﹚秘書長Chris Beebe接受《香港01》專訪時表示,對資方裁員方案感非常失望,批評國泰未有事先與工會商討,工會都是今早才知悉方案,現時尚未掌握到底有多少名機師受影響。他又透露,工會正與國泰高層會面,除希望現有員工福利獲保留,亦會盡力協助被裁機師,讓他們保留機師資格。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/5517588/org/ef46f1c5f3ca5140355395d5d97f6992.jpg/sXu8vo-eeYW5DRsdNBX14p9eT1nFEFxvPA9PtTwPT7U?v=w1280r16_9
涯唔住執笠

引用:
原帖由 倉田哲夫 於 2020-10-21 07:36 PM 發表
打工養你一世?
年年加薪加假期
生飬死葬好基本要求

引用:
原帖由 絕世小魚 於 2020-10-22 06:18 PM 發表

年年加薪加假期
生飬死葬好基本要求
仲可以玩工潮,大時大節玩9你哋香港巿民

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-10-21 06:02 PM 發表
盛傳裁員多時的國泰航空,今早﹙21日﹚終宣布重組計劃,削減8500個職位。國泰機師工會﹙HKAOA﹚秘書長Chris Beebe接受《香港01》專訪時表示,對資方裁員方案感非常失望,批評國泰未有事先與工會商討,工會都是今早才知悉方案,現時尚未掌握到底有多少名機師受影響。他又透露,工會正與國泰高層會面,除希望現有員工福利獲保留,亦會盡力協助被裁機師,讓他們保留機師資格。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/5517588/org/ef46f1c5f3ca5140355395d5d97f6992.jpg/sXu8vo-eeYW5DRsdNBX14p9eT1nFEFxvPA9PtTwPT7U?v=w1280r16_9
第三個方案可以叫班被炒飛雞機師幫國泰做義工,直至國泰轉蝕為賺為止。。。

叫工會買起港龍,自資營運,咁咪得囉!

再唔係賣比黃色經濟圈,或叫特郎普收入後宮,都應該ok。

其實保住份工已好好, 疫情過左就正常番啦, 
工會係要呢刻攬炒逼死公司先安樂

當日邊個話要攬炒香港!依家成隻狗咁!

引用:
原帖由 貓男 於 2020-10-23 09:44 AM 發表
叫工會買起港龍,自資營運,咁咪得囉!

再唔係賣比黃色經濟圈,或叫特郎普收入後宮,都應該ok。
角太 唔理工會要求,  
以黃人非友即敵既思想  即角太已染藍啦,
黃色經濟圈 人士記得呢世唔好搭 角太

引用:
原帖由 lrr174 於 2020-10-23 09:59 發表

角太 唔理工會要求,  
以黃人非友即敵既思想  即角太已染藍啦,
黃色經濟圈 人士記得呢世唔好搭 角太
家陣如果疫情一但受控,CX/KA/UO第一啖湯實係飛往大陸!
國泰嘅小黃人得罪咗大陸,國泰高層唔表態嘅話,邊有運行?

攞港龍祭旗做犠牲品,不過係雞吃放光蟲。

引用:

你真係當咗好似美國加拿大咁工會大X曬咩,咁你返X去美國加拿大做基私啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]