• 瀏覽: 2,050
  • 回覆: 11
上年大三罷果日, 黃人雷聲大雨點小, 全港冇咩行業響應, 反而好多人比黑暴阻住返工, 慘 "被罷工". 唯一係航空業例外, 機場有幾千黃空姐罷工.

當日我已經話國泰同其他航空公司高層要檢討下, 點解公司會有咁多黃員工; 同埋諗下辦法, 點樣可以清哂佢地.

今日國泰幾千人同時失業, 黃空姐都可謂自食其果, 求仁得仁. 國泰亦可以順手清洗瘀血, 希望日後疫情完結後可以重新起飛.

支持攬炒成功

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-10-21 04:36 PM 發表
上年大三罷果日, 黃人雷聲大雨點小, 全港冇咩行業響應, 反而好多人比黑暴阻住返工, 慘 "被罷工". 唯一係航空業例外, 機場有幾千黃空姐罷工.

當日我已經話國泰同其他航空公司高層要檢討下, 點解公司會有咁多黃員工; 同埋諗下辦法, 點樣可以清哂佢地.

今日國泰幾千人同時失業, 黃空姐都可謂自食其果, 求仁得仁. 國泰亦可以順手清洗瘀血, 希望日後疫情完結後可 ...
以後要學林鄭政府,員工要簽聲明書擁護基本法。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-10-21 04:51 PM 發表

以後要學林鄭政府,員工要簽聲明書擁護基本法。
可以認真研究研究.

成功爭取攬炒了。

誠心所願,阿們!

只是開始…
結果只有一個,滅走狗!

引用:
原帖由 big3624 於 21-10-2020 16:40 發表
支持攬炒成功
崇優尚暴,民主暴徒。

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-10-21 04:36 PM 發表

今日國泰幾千人同時失業, 黃空姐都可謂自食其果, 求仁得仁. 國泰亦可以順手清洗瘀血, 希望日後疫情完結後可 ...
當日佢地罷工後,國家民航局就宣布國泰機員唔可以參與過危害國家安全的活動,否則就禁飛國境(包括越境航線).....

引用:

恭喜

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-10-21 11:37 PM 發表

當日佢地罷工後,國家民航局就宣布國泰機員唔可以參與過危害國家安全的活動,否則就禁飛國境(包括越境航線).....
希望佢哋今次真係洗得乾乾淨淨。

引用:
原帖由 阿聞 於 21-10-2020 16:36 發表

我真係好鍾意航空,見到佢地咁樣真係令人地個心唔舒服。
好鐘意國泰港龍新機塗裝,不過現在竟然見證佢執笠玩完。唉!
不過唔緊要啦!到時又會有新品牌出現架啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]