• 瀏覽: 42,692
  • 回覆: 7
  • 追帖: 3
+52
呢條「臭蟹西天使」仲想食肥雞餐,收皮啦。
吳敏兒說,政府在事件中絕對有角色,因國泰早前獲政府注資200多億元,有責任責成管理層,為被裁員工提供優厚賠償,以反映他們的服務年資及對公司的貢獻,如果國泰以員工被減薪後的薪金計算賠償,將不能接受。

國泰公布重組,國泰航空集團包括國泰港龍航空將整體削減約8500個職位,未來數周將裁減約5300名駐港員工。職工盟主席吳敏兒擔心,今次裁員規模只是第一輪計劃,因國泰表示,今次重組後每月只減少5億現金支出,而集團目前仍每月流失15至20億元現金。她說,不知道國泰要削減多少業務和員工才足夠支撐營運。 吳敏...

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1555862-20201021.htm

引用:
原帖由 幪面超人 於 2020-10-21 01:30 PM 發表
各行各業都憂架啦,戇居!下一個到旅行社添啊
Chain reaction,  由舊年開始巳經係甘。
咁舊年無肺炎點解會係咁,唔多謝佢哋要多謝邊個???

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2020-10-21 01:04 PM 發表

啲人叫呢個自以為又聰明, 又有眼光嘅白痴養就啱啦
呢條臭 8 婆只只係識出把口,或者佢習慣咗同黃C9口交。

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2020-10-21 01:31 PM 發表
市場認同國泰做法喎
今晚大家一齊開香檳,賀一賀佢。

引用:
原帖由 bomdhead 於 2020-10-21 01:40 PM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=4QD2F7Um1oI

條戲子臭婆娘臉皮厚撚到吖!
宜家咪好囉,達到佢要嘅效果啦,西皮都反晒出嚟,可以慢慢玩溪水。

引用:
原帖由 cHENG222214 於 2020-10-21 02:11 PM 發表

政棍
「黃C9」,就係蠢。
佢哋只會用腦。

引用:
原帖由 arcadiang 於 2020-10-21 02:11 PM 發表

強烈要求收購 港龍航空 成為 職工盟 擁有的資產 然後我們再搞一個公會😇😇😇
一陣又唔小心,唔記得咗啲錢留底咗係酒店房。

引用:
原帖由 Elvis1006 於 2020-10-22 01:45 AM 發表
個仆街施安娜去左邊  次次都有佢份搞屎棍 
施安娜呢條仆街琴晚先上完「大妓院」度唱衰國泰。
所以國泰班 condom 抵炒啦。