• 瀏覽: 82,675
  • 回覆: 888
  • 追帖: 5
+60
引用:
原帖由 智若愚 於 2020-10-26 19:43 發表

我不是共產黨。你是嗎?
我聽黨話,跟黨走!  你信佛?你講大話!

做雞鴨鵝

酒店業囉!
佢哋有一定程度既語言能力, 只係資歷上係新人, 人工亦會比做飛雞時少.
不過, 比著你係酒店GM, 夠唔夠膽請呢班郁下就話罷工既?

引用:
原帖由 markodick 於 2020-10-26 08:41 PM 發表

滿手鮮血!冇塵埃!
我全身都是鮮血

你走你的事,我只信天理循環報應不爽。

我的回覆只對有回應的有緣人,不強求無緣之人

真心唔明部份港人睇空姐空少呢份工作可以睇到佢地咁高??人工而經唔係高!係飛機捧餐啫有幾高級呀?職業司機人工有權高過佢地啦!呢D無技能工種梗係難揾工

qwr

引用:
原帖由 智若愚 於 2020-10-26 21:55 發表

我全身都是鮮血

我的回覆只對有回應的有緣人,不強求無緣之人
你的血要為黨而流才有價值!快回頭,不要再妖言惑眾甚麼天理報應!黨需要你弱愚,不需要智!快去打黃C!

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2020-10-26 08:48 PM 發表
酒店業囉!
佢哋有一定程度既語言能力, 只係資歷上係新人, 人工亦會比做飛雞時少.
不過, 比著你係酒店GM, 夠唔夠膽請呢班郁下就話罷工既?
酒店而家生意都麻麻

以前好多港姐都係做空姐出身
成日自己覺得巴閉咁

引用:
原帖由 股壇垃圾佬 於 2020-10-21 02:53 PM 發表

做茶餐廳啦,分別只是在飛機上捧餐和陸地上捧餐。在茶餐廳都可以組織工會,罷工攬炒!

她們開茶餐廳啦, 試下做老世, 再試下俾伙記罷工的滋味。

引用:
原帖由 markodick 於 2020-10-27 12:11 AM 發表

你的血要為黨而流才有價值!快回頭,不要再妖言惑眾甚麼天理報應!黨需要你弱愚,不需要智!快去打黃C!
我只正道人間,不分紅橙黃綠青藍紫。

只持一信念:把持正道而行,知天命而從心所欲不踰距。

引用:
原帖由 智若愚 於 2020-10-27 14:16 發表

我只正道人間,不分紅橙黃綠青藍紫。

只持一信念:把持正道而行,知天命而從心所欲不踰距。
黑警暴打市民你會睡得甜嗎?

引用:
原帖由 markodick 於 2020-10-27 06:18 PM 發表

黑警暴打市民你會睡得甜嗎?
誰為正邪定分界?

覽觀現世

昨年作的業,今年受的果

天理循環報應不爽又證人間有正道

我睡得非常甜,也會笑出聲,笑世間可笑之人。

引用:
原帖由 智若愚 於 2020-10-27 21:43 發表

誰為正邪定分界?

覽觀現世

昨年作的業,今年受的果

天理循環報應不爽又證人間有正道

我睡得非常甜,也會笑出聲,笑世間可笑之人。
唔好懶清高扮高人啦!共產黨唔信呢套嘢!你快D走,大陸同香港都唔啱你住!去非洲摘芒果啦!

引用:
原帖由 markodick 於 2020-10-28 12:32 AM 發表

唔好懶清高扮高人啦!共產黨唔信呢套嘢!你快D走,大陸同香港都唔啱你住!去非洲摘芒果啦!
此乃你與共產黨黨事與人無尤。

每人有每人生存之道,靈魂是自由的,不輪你左右

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]