• 瀏覽: 82,614
  • 回覆: 888
  • 追帖: 5
+60
引用:
原帖由 tcfalcon 於 2020-10-21 02:08 PM 發表
飛上天就自以為高人一等
冇料嘅轉行可以做乜
成日話自己識急救,乘客安全靠佢,咁落地有冇醫院請佢?

引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2020-10-25 12:00 PM 發表

成日話自己識急救,乘客安全靠佢,咁落地有冇醫院請佢?
轉行就變新手
冇得認叻

引用:
原帖由 智若愚 於 2020-10-25 09:23 發表

此言差矣

藍C會覺得YC累街坊,有辱無榮
BC有辱就要自盡喇!

引用:
原帖由 markodick 於 2020-10-25 02:29 PM 發表

BC有辱就要自盡喇!
呢點係個人喜好處事態度而異,不可一概而論。

閣下有這等喜好,不等同每一個藍c每一個Yc都有這喜好。而且處事也不是單一,有萬種可能性,也有閣下意料之外。

引用:
原帖由 智若愚 於 2020-10-25 15:17 發表

呢點係個人喜好處事態度而異,不可一概而論。

閣下有這等喜好,不等同每一個藍c每一個Yc都有這喜好。而且處事也不是單一,有萬種可能性,也有閣下意料之外。
藍C都好慘,成日活在黃C陰影下,無時無刻都掛著黃C,叫7婆起座青山比藍C,起個監獄比黃C!各取所需!

引用:
原帖由 markodick 於 2020-10-25 04:19 PM 發表

藍C都好慘,成日活在黃C陰影下,無時無刻都掛著黃C,叫7婆起座青山比藍C,起個監獄比黃C!各取所需!
慘唔慘在於心境

只要相信天理循環報應不爽。

多看如今現眼報新聞得知天道尚在

自然睡得香笑得甜

唔同,普通服務員唔會罷工。幾千蚊個月,無福利,7/24。

新經濟 新思維

引用:
原帖由 智若愚 於 2020-10-25 18:14 發表

慘唔慘在於心境

自然睡得香笑得甜
黃C入冊,藍C入青山,我都好開心!

引用:

慘唔慘在於心境

自然睡得香笑得甜
香港攬炒我恨咗好耐!炒得越勁越好,今年賺大錢!黃C抵死,藍C更抵死!大家都睡得甜!

引用:

慘唔慘在於心境

自然睡得香笑得甜
習帝係唔信報應㗎!你儍㗎?政治不正確,妖言惑眾!拉你

國泰裁員|仁安醫院推出免費課程 助被裁人士轉職醫護助理
https://www.hk01.com/sns/article/539363

引用:
原帖由 花好月圓102 於 2020-10-23 08:04 AM 發表

你件窮野走啦
唔通你係飛雞?定係飛雞條仔

引用:
原帖由 markodick 於 2020-10-25 11:34 PM 發表

習帝係唔信報應㗎!你儍㗎?政治不正確,妖言惑眾!拉你
習總不信報應與你我何尤由?但中共最愛算秋後之賬你我應知。

妖言當然惑眾,但真理卻正道人間。善惡只在一念之差。

引用:
原帖由 markodick 於 2020-10-25 11:16 PM 發表

香港攬炒我恨咗好耐!炒得越勁越好,今年賺大錢!黃C抵死,藍C更抵死!大家都睡得甜!
不可取,理應順應天道報應得知人間正道尚存而感恩惠。強求無福,最後都只性空。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]