• 瀏覽: 82,622
  • 回覆: 888
  • 追帖: 5
+60
上年玩得咁過癮

200航班取消 機場癱瘓
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20190806/00176_029.html

暫時分手,日後復飛,波子吹雞,江湖再見。

國泰空姐出晒名臭串加臭西

引用:
原帖由 KC15 於 2020-10-21 10:17 AM 發表

要穿制服架
穿制服加五十架

不慣落地服務...o米床上服務lor...
重高人工la

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-10-21 10:35 AM 發表
邊間航空公司夠膽請這班曾經多次罷工的人才?
間間航空公司 都縮小營運規模 有排都唔再請人

各位同事,攬炒呢邊

係時候去種下菜,捉下魚,回歸殖民地時候既工作,攬炒成功

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-10-21 10:35 AM 發表
著住制服企街會否有優勢!?
制服play...加銭

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-10-21 10:39 AM 發表
上年玩得咁過癮

200航班取消 機場癱瘓
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20190806/00176_029.html
呢啲咪叫天有眼咯,所以做人要對得住天地良心,上年塞機場又唔見航空業出聲話影響生計?

引用:
原帖由 我要發達2015 於 2020-10-21 10:41 AM 發表
各位同事,攬炒呢邊11735436
wa...老鶏....
生意難做

我要真攬炒~!

引用:
原帖由 tamadabi 於 2020-10-21 10:44 AM 發表
我要真攬炒~!
我要真飛鶏~

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-10-21 10:01 AM 發表
新冠肺炎疫情全球肆虐,隨多國實施「封關」防控措施,旅遊業近乎停擺,航空公司亦陷入史無前例的「冰河時期」,國泰、港龍早前放棄申請第二輪保就業計劃,一直被指是為裁員鋪路,該航空公司於今日(21日)宣布重組計劃,當中會裁減8500個職位,包括5300名駐港員工。資深人力資源顧問周綺萍表示,如今航空業不景氣,業內員工只能轉行,且並無太大優勢,「空中服務員落咗地,同普通的服務員、客戶服務無咩分別」。合眾人事 ...
求仁得仁

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]