• 瀏覽: 76,932
  • 回覆: 888
  • 追帖: 7
職工盲有義務養這班飛雞飛鴨會員,是因作職工盲搞多次罷工做成的

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

佢地O既意思係...
飛雞落左地就係.....
你話我賤都要咁講一句....
上年呢班人太過份....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-10-21 10:31 AM 發表

train過班新人好過拉 乘客都唔想比班好似英航d C9 flight attendant serve
仲係體重100公斤添

bull shit 根本女空中服務員落唔落地都同普通服務員、客戶服務無分別

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-10-21 10:31 AM 發表

train過班新人好過拉 乘客都唔想比班好似英航d C9 flight attendant serve
呢個?

邊間航空公司夠膽請這班曾經多次罷工的人才?

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

著住制服企街會否有優勢!?

香港曱甴,時代垃圾。

慘了 一樓一私鍾肯定加價了 🤑

引用:
原帖由 KC15 於 2020-10-21 10:20 AM 發表

唉,成區深水埗套房將唔夠租了。
好多制服天使都係租樓住,業主可以好心選擇唔收佢地租,條件係業主係屋主人,可以隨時進出,前空姐喺度睇屋等屋主進進出出就得啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-10-21 10:01 AM 發表

新冠肺炎疫情全球肆虐,隨多國實施「封關」防控措施,旅遊業近乎停擺,航空公司亦陷入史無前例的「冰河時期」,國泰、港龍早前放棄申請第二輪保就業計劃,一直被指是為裁員鋪路,該航空公司於今日(21日)宣布重組計劃,當中會裁減8500個職位,包括5300名駐港員工。資深人力資源顧問周綺萍表示,如今航空業不景氣,業內員工只能轉行,且並無太大優勢,「空中服務員落咗地,同普通的服務員、客戶服務無咩分別」。合眾人事 ...
飛鷄落地等如酒店侍應或者PR

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KC15 於 2020-10-21 10:33 AM 發表

仲係體重100公斤添
嘩 浪廢飛機油炒咗佢 請個50kg, 可以賣多個機位

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-10-21 10:34 AM 發表

呢個?11735397
呢個衰超重 哂油

回覆 引用 TOP

當然唔洗轉行啦!一樣為顧客服務,就係幫人「打飛機」,一樣同飛機有關丫!

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-10-21 10:07 AM 發表

根本就係,做個空姐就當正自己係"航空業代表",咁喺M記送外賣係咪又話自己代表飲食業?

佢地乜都叫自己做司,外賣仔就叫自己做外賣屍。
黃屍打咀炮就最叻。

回覆 引用 TOP

多謝武肺

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]