• 瀏覽: 76,947
  • 回覆: 888
  • 追帖: 7
攬炒成功!
可以衆籌嘛!
手足唔係唔幫呀?

經濟差先好, 大把平靚正野賣, 對我只有好處

鏡花水月

國太港隆大裁員,4000飛雞何處去?
砵蘭街唐樓有望升穿20000/🈷,雞價肉金俾飛雞搶低連連下跌同飛雞接客嘅動作一樣,直插!!300蚊1 Q買一送一,book 1 晚送 3P,買不了上當,行過路過唔好錯過!!

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-10-21 10:01 AM 發表

新冠肺炎疫情全球肆虐,隨多國實施「封關」防控措施,旅遊業近乎停擺,航空公司亦陷入史無前例的「冰河時期」,國泰、港龍早前放棄申請第二輪保就業計劃,一直被指是為裁員鋪路,該航空公司於今日(21日)宣布重組計劃,當中會裁減8500個職位,包括5300名駐港員工。資深人力資源顧問周綺萍表示,如今航空業不景氣,業內員工只能轉行,且並無太大優勢,「空中服務員落咗地,同普通的服務員、客戶服務無咩分別」。合眾人事 ...
多啲時間發展自己興趣又唔錯

香港曱甴,時代垃圾。

成功爭取,仆街唔好喊!

附件

Screenshot_20201021_072701_com.huawei.browser.jpg(113.51 KB)

2020-10-21 10:27 AM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃昏委屈的獅子 於 2020-10-21 10:22 AM 發表

又唔駛咁灰,下年飛得嘅時候就可以復職了.
Not so easy .  會有新一批後生,靚啲,人工要求低啲取代啊😔

叫李卓淫收晒啲空雞,under 吳聞兒,屎安拿做地雞或天屎。男空鴨就窄啲啦,家陣手足都收皮無磚掟。

[url=http://]http://[/url]

回覆 引用 TOP

希望target班叫攬炒嘅。求仁得仁

回覆 引用 TOP

「空中服務員落咗地,同普通的服務員、客戶服務無咩分別」

咁咪,去西餐廳,茶餐廳,旺角 賣衫,尖沙咀 賣鞋,油麻地 賣胸圍 等等
服務業 的人員,服務 為主。無分別。

HR 其實係咪想講 :

" 飛雞落地同走地雞係冇分別 .. "

回覆 引用 TOP

呢班人真係應該好好反省下,點解被公司炒,咁多人開香檳慶祝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KC15 於 2020-10-21 10:20 AM 發表

唉,成區深水埗套房將唔夠租了。
一間房同時做4個客,牆兩邊上下隔床,一路自己做一路睇住人地做,夠晒激

回覆 引用 TOP

玩罷工時好撚威架!點解家陣好似死狗咁呀!抵鳩尼班死仆街飛雞折墮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃昏委屈的獅子 於 2020-10-21 10:22 AM 發表

又唔駛咁灰,下年飛得嘅時候就可以復職了.
train過班新人好過拉 乘客都唔想比班好似英航d C9 flight attendant serve

老闆請人唔係擔保做同埋一職位或唔係會炒,人要有對應該,無收入咪話事急馬行田,飛雞轉做陸地雞都要做。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]