• 瀏覽: 30,597
  • 回覆: 10
  • 追帖: 1
+20
咁攬炒係多人失業架啦

唔通加人工+請人???

引用:
原帖由 markchan720 於 2020-10-21 09:50 AM 發表
比武漢肺炎害死
成日要攬炒, 咁成功左咩原因唔重要啦........想發達咁發就得啦.......唔使一定要中mark 6 先算架

香港都行左好多年運
長路有盡時呀

引用:
原帖由 wtf7677 於 2020-10-21 01:16 PM 發表
國泰炒人=攪炒?
人地都講明係武漢肺炎既關係,中國隱瞞疫情=吾關事
香港政府遲遲吾封關,其他國家一早就封=吾關事
在限聚令下大量愛國群攪大party令疫情不斷惡化=吾關事
而家連你地口中偉大既祖國都賜左疫區依個名字比香港號
愛國係好事,但要有理智,要識分是非 ...
咁大陸傳入香港既個案有幾多單
歐美有幾多單
南亞有幾多單
東南亞有幾多單

引用:
原帖由 wtf7677 於 2020-10-21 03:15 PM 發表

有無聽書,政府封關,重會有流入個案?吾比香港人返黎就無可能,但有個案係外國人,只係工作,轉機,重要吾使隔離,理智少少,邊度入黎有咩關係,問題係要護主就要睇下主人點做,主人都封左,我從來無講過所有個案都係大陸入黎,把關不力就係把關不力,問題係個政府,分析下啦 ...
香港年初2, 就係武漢返黎周圍去確診 (中間成個月, 冇封wor)
咁傳左比幾多人???

外國返黎, 帶能住手連帶周圍去, 又睇唔能到啦
美國意大利最早封大陸.........咁又爆得咁勁既

引用:
原帖由 wtf7677 於 2020-10-21 03:49 PM 發表

甘問題係,返黎既人?定係政府?
香港人點解無權返黎,政府吾使距地隔離驗身,吾通我有權定你有權捉距去驗身?
帶手帶周圍走?帶手帶果個一定係仆街啦,但政府比左條手帶距而無監管距,甘係咪又叫我/你去監管呢,距地出街咳幾聲,就算有限聚令又點,大量群組個案,個個都掟晒上網講邊度開party, 成日都講有網絡警察架啦,去左邊?只許洲官放火,不許百姓點燈 ...
問題係最早封左大陸既美國爆到幾百萬單lor
咁封大陸又代表咩???

引用:
原帖由 wtf7677 於 2020-10-21 03:54 PM 發表

你真係好撚腦殘呀,武肺都傳播緊先黎封,重有用,要串人就分析下先,串都要用腦去諗架,謝謝
病毒基因分析都係指美國啦
CDC都話舊年流感死有肺炎

d奶美國春袋就真係腦殘lor……..傻侵講科學咪屈唔到大陸lor
美超級流感突然唔9見晒

引用:
原帖由 wtf7677 於 2020-10-21 04:16 PM 發表

其實係咪我講得吾清楚呢,人地國家病幾多,關我咩事,我只關心香港,我一直都講緊香港,引用我回覆既人就不停講第二d野,好奇怪
咁d黑醫+專家唔能叫封最嚴重既美國入境香港???
咁能嚴重唔封, 比佢地黎唔關香港事???

奶美國春袋奶到痴左
美國3月已經每日幾萬單咁上, 奶袋狗睇唔能到

引用:
原帖由 wtf7677 於 2020-10-21 04:33 PM 發表

算喇,講極都吾明,你都識講黑醫+專家啦,政府甘大個團隊吾識分析?到底封吾封關係黑醫/專家/政府去決定,我都預左吾讚美祖國同香港政府,一定會比距養既寵物咬,不過無聊用黎打發下時間,都不失為一個好方法,10個藍絲9個都話政府做得吾好,徐左你,因你吾係藍人,係藍寵物 ...
柒能左啦
美國咁嚴重都唔封..............兜唔9到呀
美國每日幾萬單..........話冇留意 + 假新聞ar ma

返去奶袋底啦
傻侵話佢個仔15秒就好返la...........死去奶啦

引用:
原帖由 taifat 於 2020-10-21 04:57 PM 發表

班甲由上網寸人當革咗命
美國每日幾萬咁上...........咁都唔封, 解釋唔到lor
白痴曱甴剩係掛住奶傻侵袋底.......沖出黎柒, 唔插9爆佢咩

引用:
原帖由 Silver-Lion 於 2020-10-22 08:06 AM 發表
喺機場示威、集會嚇乘客
又集體搗亂玩罷工來害公司
搞得咁喪盡天良
而家被公司炒魷是應有此報
重有放航機上面d氣..............

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]