• 瀏覽: 3,509
  • 回覆: 63
+2
英國小報《每日鏡報》上周六(17日)獨家引述數名匿名的保守黨國會議員消息報道,首相約翰遜私下抱怨年薪僅得150,402英鎊(約150.7萬港元),不足以應付生活所需,故打算用6個月時間安排好英國脫歐事宜,並待新型冠狀病毒疫情好轉後請辭。

作為首相人工只得10零萬一個月真係低咗D, 樓主好多朋友都高過呢個人工, 但係人人都知做領袖唔係講呢D收入, 真正收入係在唔撈之後嘅利益呢D已經係公開秘密, 香港班仆街犯民議員更加即時收某人嘅錢, 而香港假髮人竟然話無問題?

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/國際/article/20201020/s00005/1603201617904/英媒-約翰遜怨年薪低僅約150萬港元-擬新冠肺炎疫情好轉後請辭

肥彭果時無撚端端可以做港督呢個肥缺搞到香港一錯泡

金毛根本無料到,跟O盟談判也不會成功,當日用咩方法逼宮,今日就係咩感受🤔🤔

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-10-21 08:43 AM 發表
肥彭個時係正字交易🤔🤔

呢條肥野最搞野

對於首相黎講,十萬人工扣埋稅又真係5多夠用,英國好窮🤭

見工之前唔知首相人工有幾多嘅咩?做到一 pat 屎嗰陣就話人工低?

定係做咗首相之後先知,原來枱底油水係咁少

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-10-21 08:53 AM 發表
見工之前唔知首相人工有幾多嘅咩?做到一 pat 屎嗰陣就話人工低?

首相要選架要宣傳自己架, 要使唔少錢

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-10-21 08:43 AM 發表
佢任內搞立會直選!打破150年港英政府委任制。
成功將無數地雷埋晒係政府內部,一有公務員唔聽話就爆你大鑊,麥齊光係人版。
將大量內鬼插係港台,日日繼續做英國電台。
解散政治部。
功績多不勝數

肥彭工作表現絶對係超晒班架⋯⋯對英國嚟講

夠直接!
好!
😃

做到咁差仲有人工收米好

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-10-21 08:53 AM 發表

find reason to step down

換左人大笨象係咪會派息?走啦仆街!

嘩...想跳船都唔係用呢D理由呀
年薪係幾多 你唔係早就知咩
而家先黎怨錢少

不如我地睇下偉大強悍智慧既約翰遜處於乜野情況
呢班脫歐派 當初拉文翠珊後腿
係咁ban佢既脫歐提案
無非都係想爭權上位
文翠珊成全你地班人
劈炮唔撈 你得你上

約翰遜上位後
極速親美 英國由盟友 到貝理雅時期變成契弟 再到約翰遜時期就變成狗
不過美英貿易協議 主人點都唔拋舊肉出黎喂呢條狗

好喇...文翠珊聞到燶味 拉近中英關係
約翰遜就勁喇 中國市場?乜黎架
主人大腿要抱緊
所以就作出一系列針對中國既舉動

至於脫歐方面
擺出一副無協議脫歐都無所謂既態度
想逼歐盟就範 攞good deal
但係佢高估左英國既實力 低估左歐盟殺雞儆猴既決心
最後咪又要衰衰地同意份脫歐協議

不過呢個時候為左蘇格蘭方面既問題
國內自己通過法案 去cover同歐盟既脫歐協議部分內容
嗱...美國周圍退群 退完之後仲點返佢地做野
美國耍流氓 無賴 做埋D仆街野 都無人可以管得到佢
係因為美國係軍事 經濟 第一大強國
sorry 英國既實力 未去到歐盟要受你氣
歐盟狠狠地教訓英國 已經係必然既事

好喇 國內既 蘇格蘭因為對抗疫情有方 獨派支持急升
加上英國脫歐 黎緊獨立公投又要擺上枱面
而今次通過既機會又好似高左D

以上所有野 都係黎緊發生 或將會發生既事
本來英國既情勢其實好唔錯
但係約翰遜可以玩到咁樣
你都唔可以唔服

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-10-21 08:36 AM 發表
英國小報《每日鏡報》上周六(17日)獨家引述數名匿名的保守黨國會議員消息報道,首相約翰遜私下抱怨年薪僅得150,402英鎊(約150.7萬港元),不足以應付生活所需,故打算用6個月時間安排好英國脫歐事宜,並待新型冠狀病毒疫情好轉後請辭。

https://fs.mingpao.com/ins/20201020/s00005/bea03024fefab1e657a37b09c300bb7a.jpg
...
大老,民主大國,又話做首相係服務市民嘅,

嫌人工少,來香港做區議啦,都唔止咁嘅人工。

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]