• 瀏覽: 3,510
  • 回覆: 63
+2
首相有幾多特權幾多福利又唔講下﹖首相府問一下地產佬以市價月租要幾錢﹖無權無勢中咗新冠肺炎可以打尖直接入去用呼吸機﹖

重點是你自己打死都要搶個首相位去做,邊個用支槍迫你上位的﹖

跟特朗普玩左幾年賺夠已經可以收皮、呢百零萬年薪當然係睇唔起!!!

睇下河童幾好揾?你自己行錯路啫!

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-10-21 08:36 AM 發表
英國小報《每日鏡報》上周六(17日)獨家引述數名匿名的保守黨國會議員消息報道,首相約翰遜私下抱怨年薪僅得150,402英鎊(約150.7萬港元),不足以應付生活所需,故打算用6個月時間安排好英國脫歐事宜,並待新型冠狀病毒疫情好轉後請辭。

https://fs.mingpao.com/ins/20201020/s00005/bea03024fefab1e657a37b09c300bb7a.jpg
...
個個做都有獻金㗎喇,係佢咁乞人憎冇啫。。

唔會咁少掛?

任期碰上疫症,冇油水,又多嘢做,仲唔閃咩。資本主義,以金錢為首,民主自由?呃智障

以你呢啲垃圾政府想控制疫情,即係擺明唔會走

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-10-21 08:59 AM 發表

佢任內搞立會直選!打破150年港英政府委任制。
成功將無數地雷埋晒係政府內部,一有公務員唔聽話就爆你大鑊,麥齊光係人版。
將大量內鬼插係港台,日日繼續做英國電台。
解散政治部。
功績多不勝數

肥彭工作表現絶對係超晒班架⋯⋯對英國嚟講 ...
又係喎,佢祗要同英國交足數就做足本份啦。

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2020-10-21 01:17 PM 發表
唔會咁少掛?
面嗰浸真係咁少架咋,不過通常都有枱底數。

其實李+x 都話自己係長實無出糧架

可以過檔華為,洗厠所!

文翠珊最贏家,應話下約翰遜,喝住你唔好隊冧我選首相,而家咪乃晒野。

引用:
原帖由 出入肉肉高潮 於 2020-10-21 08:50 AM 發表
對於首相黎講,十萬人工扣埋稅又真係5多夠用,英國好窮🤭
好多其他收入未計

呢條A貨侵侵講野都可以信?

引用:
原帖由 charlir2005 於 2020-10-21 02:46 PM 發表
呢條A貨侵侵講野都可以信?

佢今日先知道幾多人工?
根本預算自己好難連任, 依家講定落台說話啫

做呢個位在意薪水?
好好笑喎

脫歐不成抗疫不力
先係主因吧

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]