• 瀏覽: 5,586
  • 回覆: 65
+16
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-22 09:01 AM 發表

咁好眼唔識分機型?
連邊個國家都唔分,唔使同我討論機型住。

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2020-10-22 04:54 PM 發表

連邊個國家都唔分,唔使同我討論機型住。
你連機型都睇唔到
睇人咩國家?

越南仔唔識死,激嬲老解打到佢飛起。

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2020-10-21 06:24 AM 發表
逼近中方領海線近日解放軍空軍航空兵某旅執行海上防空警戒任務時,機師羅威發現有外國戰機進入警戒空域,於是以普通話及英語廣播,要求對方立即離開,惟對方仍繼續向中方的領海線逼近。羅威表示,當時已經清楚看到對方戰機上的機徽和機號,而對方不斷向其逼近,企圖干擾中方戰機的跟蹤監視。他立即在對方的後方轉彎,始終緊跟外機。外機在多番嘗試擺脫中方戰機未果下,最後決定遠離中方的海岸線,朝公海飛去。

https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20201021/photo/1021-00178-002h1.jpg
經多方軍事專家分析, 巨大超高垂直尾翼, 呢種戰機唔似美國製, 而機頭向下應該屬蘇製, 不是米格就只有蘇愷30(Su-30), 大陸周邊敵對國家只有越南蘇愷30, 但越南唔會有咁大膽飛入大陸識別區, 俄羅斯唔會飛入嚟玩, 專家話呢部su-30機明顯係大陸自己編隊僚機(wingman), 聽從長機指示, 正在訓練中
(濛咗都似係大陸徽章)

係咪呢隻呀?

附件

images 2.jpg(5.11 KB)

images 2.jpg

引用:
原帖由 Win晨 於 2020-10-21 06:47 AM 發表
點解要打格仔呀??
X2

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]