• 瀏覽: 20,701
  • 回覆: 148
引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-10-22 05:59 AM 發表

投身黃色經濟圈
國泰港龍不是所有人也是黃的。

熱賣及精選
引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-10-31 05:12 PM 發表

國泰港龍不是所有人也是黃的。
明白

我只係咒啲破壞香港嘅福佳,明白好多人被攬炒,我都係其中之一,嗰啲有份搞死香港嘅,三個字抵L死!!

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-31 03:04 PM 發表

事實就係 罪有應得 已經唔係第一次喺旺季同公司講數 將客人利益置諸不顧 我係航空公司 有機會必定炒 絕不手軟 難得中央配合 以後見工要喺大陸 百分百未必得 但係一定阻止到員工太過份嘅要求 而且動不動就罷工 今次國泰咁做 我個人十分支持 如果你係支持反曱甴嘅 幫佢哋眾籌啦 但係國泰就一定唔會睬你喇
事實就係 同你幻想嘅無關

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-10-31 05:17 PM 發表

明白

我只係咒啲破壞香港嘅福佳,明白好多人被攬炒,我都係其中之一,嗰啲有份搞死香港嘅,三個字抵L死!!
其實佢地冇得罪你乜嘢
疫情初期,赤共欺騙世人
空服員為自己為香港好都應該停飛大6
情況同醫護罷工逼政治封關1樣

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-31 05:23 PM 發表

其實佢地冇得罪你乜嘢
疫情初期,赤共欺騙世人
冇嘢得罪我?阻住我去旅行!累我減人工!搞到我放無薪假!咒吓班福佳,幸災樂禍都唔得呀?咩叫言論自由呀??

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-31 05:20 PM 發表

事實就係 同你幻想嘅無關
論點冇辦法反駁 國泰嘅攬炒派 已經輸身家啦 唯有你條日本仔話唔關事嘅啫 旅行社 都可以停薪留職 唔願意嘅先做結算 點解國泰唔得 原因就係要一次過將你班曱甴大清洗

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-31 05:23 PM 發表

其實佢地冇得罪你乜嘢
疫情初期,赤共欺騙世人
唔該解釋乜嘢叫赤共?

你唔畀人哋喺你個貼度講嘢
又喺度周圍鳩噏
咁即係點?

唔好意思,我 EQ 好差, 得罪哂.....
滂沱大雨中, 像千針穿我心, 何妨人盡濕, 盼沖洗去烙印, 前行夜更深, 任街燈作狀地憐憫, 今天所失, 就是我畢生所要覓尋, 看, 四周都漆黑如死寂, 窗中透光, 一絲希望, 但願妳開窗發現時, 能明瞭我心,...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-10-31 05:26 PM 發表

冇嘢得罪我?阻住我去旅行!累我減人工!搞到我放無薪假!咒吓班福佳,幸災樂禍都唔得呀?咩叫言論自由呀??
人地點阻到你旅行?
封關係政府
你咒政府班福佳阻你旅行?
定係2月你想上湖北玩?
救咗你1命呀~

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-31 06:10 PM 發表

論點冇辦法反駁 國泰嘅攬炒派 已經輸身家啦 唯有你條日本仔話唔關事嘅啫 旅行社 都可以停薪留職 唔願意嘅先做結算 點解國泰唔得 原因就係要一次過將你班曱甴大清洗
呀高管大老細唔係樓上打咗自己嘴巴哩咩?
仲要自己死幻想係7殤拳
針對人裁員唔做要自己收埋檔呀?

定係你想講你冇辦法返駁我論點啊?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-31 06:29 PM 發表

人地點阻到你旅行?
封關係政府
你咒政府班福佳阻你旅行?
定係2月你想上湖北玩?
救咗你1命呀~
我而家喺內地啦,武漢不知幾安全,啲美國病毒清除哂,而家開開心心睇老美點福佳!

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-10-31 06:38 PM 發表

我而家喺內地啦,武漢不知幾安全,啲美國病毒清除哂,而家開開心心睇老美點福佳!

11770904 11770905
而家?
唔好廻避啦~

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-31 06:42 PM 發表

而家?
唔好廻避啦~
係呀,怕咗班黃狗,避避先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-31 06:32 PM 發表

呀高管大老細唔係樓上打咗自己嘴巴哩咩?
仲要自己死幻想係7殤拳
針對人裁員唔做要自己收埋檔呀?

定係你想講你冇辦法返駁我論點啊?
係呀 擺明係針對你啲死曱甴 炒曬佢 跟住再做空姐 要上大陸見工 你吹得佢咋 飛機要經過大陸空域 理所當然 擺明係針對你啲曱甴 轉行吧啦 唔好喺度獻世啦 冇航空公司會請過班曱甴嘅 冇公司咁蠢 請曱甴去搞亂自己公司嘅

引用:
原帖由 屎提芬林 於 2020-10-21 03:45 AM 發表

小弟訓唔著,唔知依兩日會唔會接大信封呢,如果真的不幸有份,咁點算好.....
大家兄弟姊妹們,一齊討論下
嘩,你班人真係難服侍,去年黑暴時期要攬炒,疫情期間又罷工攬炒,咁現在求仁得仁,仲問乜嘢點算好呀。
喂,你地要求攬炒嘅時候唔係一早就有咗打算啦咩,原來你地得個講字,唔知攬炒係會攬炒到自己呀,原來你班人同人講攬炒就只係想攬炒人地呀。
既然你地支持攬炒,自己都攬炒埋就係自作孽,真係未見過你地呢班咁自私嘅人,原來玩攬炒就係想人地死自己活。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 屎提芬林 於 2020-10-22 12:15 AM 發表

我是在找手足討論呢⋯⋯各位同事,大家想想出路
有乜好討論呀,支持攬炒者攬炒成功,唔係正合你地心意嗎?
哦,原來你班人想香港攬炒,搞乜嘢三罷,都只係想害其他香港人而唔係想自己都有份,你地呢種人又係好無恥呀。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]