• 瀏覽: 22,290
  • 回覆: 27
+5
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-28 02:16 PM 發表

有人又自打嘴巴了
你蠢呢個問題 根本冇辦法解決

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-28 03:41 PM 發表

邏輯係你講的
1鍋踹,唔使裁員
講到好似係好處咁

但原來有本錢就唔使執笠放棄品牌航權
係你唔明啫 國泰港龍係做乜嘢航線呀 大陸航線呀 成班曱甴話唔飛大陸 咁樣嘅話國泰港龍點樣繼續生存呀 就係將公司執笠 呢幾千人全部唔用 國泰自己申請航權 請一班唔會罷工嘅人 唔會損害公司利益嘅人 睇下中央會唔會批 正常嘅生意一定係咁做啦蠢人 原來你乜都唔識 做公司嘅 梗係搵一啲適合嘅人做適合嘅工作啦 而家國泰港龍被炒嗰班曱甴 係唔適合嘅

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-30 12:38 PM 發表

不停自打嘴巴仲未夠喉
可以裁員唔裁
1鍋踹殺錯良民唔計
俾黃楚標搶咗就乜都冇
加1堆自吹自擂謾罵都解釋唔到關鍵
輸到咁樣條氣唔順呀 冇辦法啦 之後再請嘅人 可能要去大陸見工呀 你啲手足都唔使旨意再做啦 咁樣咪你好我好囉 唔好阻住地球轉

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-31 02:01 PM 發表

冇人條氣唔順
如果有可能係你自己
你淨係幸災樂禍我明
話人抵死咪得囉
人地自然死亡唔夠咩?
係要害死人先夠心涼
仲要up堆on9理論話梗係咁做
1派專家咁樣子先搞笑
你講得啱喎 曱甴越淒涼我越開心喎 隨便就叫罷工 完全唔理旅客感受 呢啲航空嘅服務員不要也罷 你未搭過飛機呀 如果因為罷工流落異鄉 嗰種感受你唔會明 錢又洗曬 飛機又唔起飛 回家無了期 成班空服 淨係顧自己嘅諗法 不理他人感受 我做乜要同情佢 天作孽猶可恕 自作孽不可活 因果循環就係咁簡單

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-31 02:59 PM 發表

唔知係咪你經歷
你黑心大家明
但扮高管大老細果番理論明顯係膠
事實就係 罪有應得 已經唔係第一次喺旺季同公司講數 將客人利益置諸不顧 我係航空公司 有機會必定炒 絕不手軟 難得中央配合 以後見工要喺大陸 百分百未必得 但係一定阻止到員工太過份嘅要求 而且動不動就罷工 今次國泰咁做 我個人十分支持 如果你係支持反曱甴嘅 幫佢哋眾籌啦 但係國泰就一定唔會睬你喇

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-31 05:20 PM 發表

事實就係 同你幻想嘅無關
論點冇辦法反駁 國泰嘅攬炒派 已經輸身家啦 唯有你條日本仔話唔關事嘅啫 旅行社 都可以停薪留職 唔願意嘅先做結算 點解國泰唔得 原因就係要一次過將你班曱甴大清洗

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-31 06:32 PM 發表

呀高管大老細唔係樓上打咗自己嘴巴哩咩?
仲要自己死幻想係7殤拳
針對人裁員唔做要自己收埋檔呀?

定係你想講你冇辦法返駁我論點啊?
係呀 擺明係針對你啲死曱甴 炒曬佢 跟住再做空姐 要上大陸見工 你吹得佢咋 飛機要經過大陸空域 理所當然 擺明係針對你啲曱甴 轉行吧啦 唔好喺度獻世啦 冇航空公司會請過班曱甴嘅 冇公司咁蠢 請曱甴去搞亂自己公司嘅

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-2 09:40 AM 發表

飯桶兄就話跌落地要挪返拃沙啫~
你又冇跌落地,做咩係咁打自己嘴巴呢
定係你真係屐飛高管大老細
我真係冇辦法睇得明你邏輯囉
日本仔你就係咁蠢 講得咁清楚係報復 成全你班曱甴唔使飛 咁你都唔明呀 邏輯有乜嘢問題 成人之美 分道揚鑣大家好 咁你都唔明 蠢到咁樣 唔好喺討論區講嘢啦

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-2 01:49 PM 發表

咪就係問你係咪屐飛高管大老細囉
如果唔係屐飛第1身承認白L痴
點解針對人裁員唔做要自己摺埋咁on9
損失個setup同brandname交出埋航權
然後由你咬牙切齒去堅持係針對人呢
日本仔唔通真係咁蠢 點解要摺埋佢 連大陸航權都唔要 就係因為大陸唔妥你班曱甴空姐囉 一班自私自利嘅空中服務員 動不動就罷工 唔同你飛 航空公司嘅老細係有腦㗎 請過一班人再申請大陸航權 大家好囉 公司唔再驚你隨便罷工 大陸唔需要再驚 空姐放曬啲氧氣 氧氣樽冇氧氣 你估呢啲咁嘅行為 大陸唔會考慮咩 而家大家好 有乜嘢唔妥呀 有乜嘢自打嘴巴

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-2 02:29 PM 發表

大陸唔妥你班曱甴空姐?
你又自打嘴巴喇
俾王楚標搶埋點嘛?係咪王老闆請返啲無辜嘅機師地勤行政高管?
咁屐飛就唔on9架嗱?
你理得之後點做啫 就係唔妥你班曱甴空姐 無辜嘅 去深圳見工可以嘅 咪去試下囉 見工嘅時候 話畀人聽相當反對嗰班曱甴罷工 對返啲資料係嘅話 可能會請都未定呢 但係有份罷工嘅 諗都唔使諗啦 成間公司炒散 梗係有啲人無辜㗎啦 但係係畀曱甴連累嘅 咁都冇辦法 鬼叫你有班曱甴同事咩 人哋要攬炒 你同佢一齊一間公司都冇辦法㗎啦

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-3 02:09 PM 發表

你都識講後話唔好理
咁做咩有得針對人唔針對要殃及池魚又冇埋個航權咁on9呢~
要留返你嚟話擺明係針對
冇理由針對埋自己架~
日本仔 邊有得指定針對某啲人㗎 而家全部炒曬 你冇份搞事嘅 提出證據 同埋我要搵搞事嘅人 邊一樣簡單呀 航空權冇咗 可以再申請 間公司個名臭咗 畀人印像都係一間曱甴公司 咁簡單嘅做法 你識條毛咩 起碼而家 個個都話 返曱甴死有餘辜 至於唔係曱甴嘅 自己諗辦法澄清啦 到咗有航空公司請人嘅時候 可能有優先嘅

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-7 02:49 PM 發表

又係你自己大大聲話裁員針對人
仲要擺明果隻
而家又話唔知係邊個所以成間公司摺咗佢
總之要靠你自己腦補
仲未計黃楚標
J就J啦
日本仔 事實就係講得清清楚楚 所有人都明白 就係你呢條日本仔咁蠢 唔明白啫 講乜都冇用 唔怪之得日本衰落得咁快啦 原來出咗你啲咁蠢嘅日本仔

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-8 09:17 PM 發表

人地事實咪講得清清楚楚唔係囉
我知喇~
你係無記c9劇裏面果啲角色咁
見到仇人死咗好嬲1定要親手報仇發咗癲咁果啲
我亦都講得清清楚楚 國泰港龍嗰班空姐係罪有應得 何況佢哋講明唔飛大陸 國泰港龍主要做大陸線 咁咪執咗佢徹徹底底囉 再做大陸嘅航權 就要請啲願意飛大陸線㗎 不過呢班人唔適合 咪啱曬呢班人嘅心態囉 你唔係認為佢哋當日講唔飛大陸 只係講下 唔敢做㗎 咁就慘啦 咁呢次教訓 下次唔好隨口噏 因為隨時夢想成真

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]