• 瀏覽: 20,696
  • 回覆: 148
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-28 02:16 PM 發表

有人又自打嘴巴了
你蠢呢個問題 根本冇辦法解決

熱賣及精選
引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-28 03:01 PM 發表

入黃色經濟圈工作?男做鴨或賊,女做雞或免費天使

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-28 03:01 PM 發表

邏輯係你講的
1鍋踹,唔使裁員
講到好似係好處咁

但原來有本錢就唔使執笠放棄品牌航權

講咁多最後都係公司無錢就要摺要炒人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-28 03:41 PM 發表

邏輯係你講的
1鍋踹,唔使裁員
講到好似係好處咁

但原來有本錢就唔使執笠放棄品牌航權
係你唔明啫 國泰港龍係做乜嘢航線呀 大陸航線呀 成班曱甴話唔飛大陸 咁樣嘅話國泰港龍點樣繼續生存呀 就係將公司執笠 呢幾千人全部唔用 國泰自己申請航權 請一班唔會罷工嘅人 唔會損害公司利益嘅人 睇下中央會唔會批 正常嘅生意一定係咁做啦蠢人 原來你乜都唔識 做公司嘅 梗係搵一啲適合嘅人做適合嘅工作啦 而家國泰港龍被炒嗰班曱甴 係唔適合嘅

好多女同事搵到工啦,都係筍工,訓係度咩都唔洗做就有1600蚊一個鐘.....唉,點解之前仲要做空姐呢⋯⋯

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-28 06:36 PM 發表

係你唔明啫 國泰港龍係做乜嘢航線呀 大陸航線呀 成班曱甴話唔飛大陸 咁樣嘅話國泰港龍點樣繼續生存呀 就係將公司執笠 呢幾千人全部唔用 國泰自己申請航權 請一班唔會罷工嘅人 唔會損害公司利益嘅人 睇下中央會唔會批 正常嘅生意一定係咁做啦蠢人 原來你乜都唔識 做公司嘅 梗係搵一啲適合嘅人做適合嘅工作啦 而家國泰港龍被炒嗰班曱甴 係唔適合嘅
不停自打嘴巴仲未夠喉
可以裁員唔裁
1鍋踹殺錯良民唔計
俾黃楚標搶咗就乜都冇
加1堆自吹自擂謾罵都解釋唔到關鍵

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-30 12:38 PM 發表

不停自打嘴巴仲未夠喉
可以裁員唔裁
1鍋踹殺錯良民唔計
俾黃楚標搶咗就乜都冇
加1堆自吹自擂謾罵都解釋唔到關鍵
輸到咁樣條氣唔順呀 冇辦法啦 之後再請嘅人 可能要去大陸見工呀 你啲手足都唔使旨意再做啦 咁樣咪你好我好囉 唔好阻住地球轉

引用:
原帖由 屎提芬林 於 2020-10-30 10:35 AM 發表

好多女同事搵到工啦,都係筍工,訓係度咩都唔洗做就有1600蚊一個鐘.....唉,點解之前仲要做空姐呢⋯⋯
男既搵唔搵到? 趴係度既。

回覆 引用 TOP

你又岩,男既可以爬係度,但係會痛痛羅.....🥺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-30 02:52 PM 發表

輸到咁樣條氣唔順呀 冇辦法啦 之後再請嘅人 可能要去大陸見工呀 你啲手足都唔使旨意再做啦 咁樣咪你好我好囉 唔好阻住地球轉
冇人條氣唔順
如果有可能係你自己
你淨係幸災樂禍我明
話人抵死咪得囉
人地自然死亡唔夠咩?
係要害死人先夠心涼
仲要up堆on9理論話梗係咁做
1派專家咁樣子先搞笑

引用:
原帖由 屎提芬林 於 2020-10-27 04:37 PM 發表

支持繼續攬抄,繼續抗爭,光復國泰,不屈服,不妥協,不簽新約,寧死不屈,齊上齊落!一蚊都不能少,簽新約正衰仔衰女!
要制裁簽約嘅手足

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-31 02:01 PM 發表

冇人條氣唔順
如果有可能係你自己
你淨係幸災樂禍我明
話人抵死咪得囉
人地自然死亡唔夠咩?
係要害死人先夠心涼
仲要up堆on9理論話梗係咁做
1派專家咁樣子先搞笑
你講得啱喎 曱甴越淒涼我越開心喎 隨便就叫罷工 完全唔理旅客感受 呢啲航空嘅服務員不要也罷 你未搭過飛機呀 如果因為罷工流落異鄉 嗰種感受你唔會明 錢又洗曬 飛機又唔起飛 回家無了期 成班空服 淨係顧自己嘅諗法 不理他人感受 我做乜要同情佢 天作孽猶可恕 自作孽不可活 因果循環就係咁簡單

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-31 02:49 PM 發表

你講得啱喎 曱甴越淒涼我越開心喎 隨便就叫罷工 完全唔理旅客感受 呢啲航空嘅服務員不要也罷 你未搭過飛機呀 如果因為罷工流落異鄉 嗰種感受你唔會明 錢又洗曬 飛機又唔起飛 回家無了期 成班空服 淨係顧自己嘅諗法 不理他人感受 我做乜要同情佢 天作孽猶可恕 自作孽不可活 因果循環就係咁簡單
唔知係咪你經歷
你黑心大家明
但扮高管大老細果番理論明顯係膠

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-31 02:59 PM 發表

唔知係咪你經歷
你黑心大家明
但扮高管大老細果番理論明顯係膠
事實就係 罪有應得 已經唔係第一次喺旺季同公司講數 將客人利益置諸不顧 我係航空公司 有機會必定炒 絕不手軟 難得中央配合 以後見工要喺大陸 百分百未必得 但係一定阻止到員工太過份嘅要求 而且動不動就罷工 今次國泰咁做 我個人十分支持 如果你係支持反曱甴嘅 幫佢哋眾籌啦 但係國泰就一定唔會睬你喇

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]