• 瀏覽: 22,302
  • 回覆: 148
+5
呵呵。黃尸怎么不罷工了,接着罷啊。
深圳今年GDP增速2%以上,香港今年下降9%,兩個緊緊相鄰的城市,為何會有這么大的差距?
唯一的原因,就是香港有黃尸,深圳沒有。
黃尸不應該好好反省嗎?

引用:
原帖由 屎提芬林 於 2020-10-21 03:45 AM 發表
小弟訓唔著,唔知依兩日會唔會接大信封呢,如果真的不幸有份,咁點算好.....
大家兄弟姊妹們,一齊討論下
如果你真係手足,你咪同手足衆籌 當日你地幫手足咁多忙,又要罷工又封機場,又罷飛大陸,又攬炒成功 ,現在你比人炒埋,黃絲手足唔係唔幫你地吖嘛,搵職工盟幫手,佢地幫到你。

贈你四字真言:咎由自取

仲未炒晒,繼續努力罷工吧!

「和你裁!!!」

咪係囉, 冇咗個曱甴竇, 點算呀?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-23 08:20 AM 發表

我冇掩飾任何嘢
我只係指出疫情嚴重影響佢業務嘅客觀事實
外國冇外遊可以內遊&內陸交通
相信大部份藍人智力都睇到
只有最政治盲目果啲先會調轉講
你哋啲曱甴要停飛大陸 國泰港龍就係大陸嘅專線 迎合你哋公會嘅要求 全面停飛 求仁得仁 而家喺度喊苦喊忽 聽曬你哋講啦 攬炒嗎 公司都唔做啦 你哋成功啦 成間公司執笠 唔好賴疫情啦 其他航空公司冇乜全面執笠呀 係因為你哋唔飛大陸嗎

當日黃絲手足話,攬炒成功後去開音樂農莊

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-23 08:20 發表

我冇掩飾任何嘢
我只係指出疫情嚴重影響佢業務嘅客觀事實
外國冇外遊可以內遊&內陸交通
相信大部份藍人智力都睇到
只有最政治盲目果啲先會調轉講
解釋下點解唔折國泰折港龍

引用:
原帖由 mui9992002 於 2020-10-21 10:28 PM 發表
無工可罷,點算?
係永久罷工, 好爽

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-22 03:07 PM 發表

都話係疫情
係有人當政治講
攬炒+疫情,這叫殊途同歸,不過你應該不懂成語

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]