• 瀏覽: 20,487
  • 回覆: 40
  • 追帖: 1
係疫情
由石正麗玩蝙蝠赤共隱瞞疫情淫鄭唔封關到而家豁免各類海員等人入境
有排都斷唔到尾
藉口繼續禁示威
屐飛當年買港龍都係反競爭而已
而家根本就業務重疊泥鯭機冇分別
而家乘機瘦身精簡剩返1平1貴兩檔次係正路
冇老細做白武士執嚟搞係無奈
不如1齊搵誠哥or劣柒斟吓啦~
橫掂就嚟搞返旅遊氣泡

如果之前冇斟過嘅話

引用:
原帖由 suzume 於 2020-10-22 10:05 AM 發表

旅遊氣泡係政府推既野
大力反對啦
關佢地撚事咩
咁就唔好為拗而拗~
泰國台灣日本
搞黃色氣泡夠做有凸
李生趁而家入手啱價啱時機似佢性格
有得諗
上得嚟就呼喚大c9幫手搭路啦~

引用:
原帖由 suzume 於 2020-10-22 12:30 PM 發表

輸手贏要

開大陸條水又黎屌過
把口大到呢
完全唔明你講咩

引用:
原帖由 平常的人 於 2020-10-22 01:46 PM 發表

剛剛開始,陸續有來,酒樓,酒店,零售,飲食,旅行社等等全部都會裁員甚至結業
除咗議員,醫生,律師教師等等鼓吹攬炒嘅人唔哂炒之外大家都要炒
都話係疫情
係有人當政治講

引用:
原帖由 平常的人 於 2020-10-22 04:12 PM 發表

疫情好多國家都有,有冇咁多人攬炒?
我唔知你呢兩句說話咩意思
好多國家經濟都受影響
包括大6
星加坡都裁空姐
其實周圍都吊鹽水
落閘執笠好普遍

引用:
原帖由 平常的人 於 2020-10-22 05:41 PM 發表

唔明你點解盡力掩飾係因為 (攬炒) 造成國泰大幅裁員嘅後果
冇錯好多航空公司都有裁員,但有冇(鄉肛)國泰咁大幅裁減
我冇掩飾任何嘢
我只係指出疫情嚴重影響佢業務嘅客觀事實
外國冇外遊可以內遊&內陸交通
相信大部份藍人智力都睇到
只有最政治盲目果啲先會調轉講

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-23 09:38 AM 發表

你哋啲曱甴要停飛大陸 國泰港龍就係大陸嘅專線 迎合你哋公會嘅要求 全面停飛 求仁得仁 而家喺度喊苦喊忽 聽曬你哋講啦 攬炒嗎 公司都唔做啦 你哋成功啦 成間公司執笠 唔好賴疫情啦 其他航空公司冇乜全面執笠呀 係因為你哋唔飛大陸嗎
仲係要用呢種說法式思考
即找到個合意說法就算了然後硬說
香港受疫情影響冇咗99%航班
年初禁大6係正常
而家大6都禁香港
你有28日防疫你好嘢
呢啲係防疫措施

引用:
原帖由 平常的人 於 2020-10-23 11:21 AM 發表

解釋下點解唔折國泰折港龍
可唔可以自己用腦
唔好問啲咁嘅問題

引用:
原帖由 YuckoO 於 2020-10-23 11:54 AM 發表

攬炒+疫情,這叫殊途同歸,不過你應該不懂成語
我不是背誦詞語代替思考的填鴨
用政治洗腦代替科學量度

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-23 11:14 PM 發表

乜你睇唔明我講乜嘢咩 機場罷工 打乘客 唔畀人上機 有冇諗過對公司嘅傷害 冇諗過 而家公司受咗傷害 你班人走得甩咩 其他航空公司 冇做啲衰嘢 節衣縮食 捱過咗之後可以正常 但係你班曱甴就唔可以
哦~你想話報復~
咁就唔好講到咩因果咁吖嘛~
你自己講啲嘢唔通,唔好話人地唔明吖嘛~
又冇人唔俾你講
老老實實認咪得囉~係要學赤共做衰嘢又要扮正當推責任俾人嘅~

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-24 03:31 PM 發表

你講嘅報復 我講嘅係罪有應得 一班僱員傷害公司嘅聲譽 咁公司一有機會 自然會炒咗呢一班僱員 點樣唔通 你梗係冇做過老細啦 我做老細 邊一個員工最唔聽話 工作能力低 一唔好生意 一定係炒呢一班人 全世界都係咁 既然幾千人罷工支持反政府 咁呢幾千人 炒曬佢 呢一個先係資本主義 你估共產黨呀 唔使做同間公司分身家 如果想咁嘅 叫呢班人去北韓啦
而家係結束間公司
交返個航權喎~
使唔使咁意淫啊~

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-25 11:18 AM 發表

國泰港龍乜嘢概念你知唔知呀 主要係飛大陸呀 既然幾千人都話唔飛大陸 執咗佢係順理成章啦 呢幾千人全部以後都唔使飛大陸呀 係咪好開心呢 如願以償喇嘛
意淫就意淫啦~
樓上已講係防疫措施問題
都唔使理你所謂“主要”係幾多%
去外地1樣死直
客觀分析唔睇喺度抽政治水

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-26 10:22 AM 發表

你死口唔認衰 冇你辦法㗎 咁多航空公司 最多都係裁員 有邊間摺埋㗎 尤其是香港 政府有津貼員工出糧 都唔攞 最終目的就係成全嗰幾千個 唔想飛大陸嘅員工 應承佢哋攬炒 而且係罪有應得 攬炒係佢哋講嘢 做咗佢哋又嘈 唔飛大陸係佢哋講嘅 而家冇得佢哋飛又嘈 你話係咪神經病
那裁員就是了
自打嘴巴

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-27 11:37 AM 發表

話你理解能力低 真係冇錯 國泰港龍係摺埋 唔係裁員呀 唔好咁低b啦 大陸航線全部唔使飛呀 求仁得仁啦
你好明顯唔理解自己講咗乜嘢

引用:
原帖由 平常的人 於 2020-10-27 12:41 PM 發表

大家都睇的明,係你唔明姐
你盲目附和佢
國泰都係結束咗間公司&冇咗航權

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]