• 瀏覽: 22,367
  • 回覆: 148
+5
引用:
原帖由 平常的人 於 2020-10-27 07:26 PM 發表

恐怕嗌唔飛大陸航線班曱組以後都唔哂主意做返航空界分工啦!
大陸叫得嗰班空姐唔準飛入中國領土 一定有曬紀錄啦 仲邊沒有航空公司請佢哋呀 除咗日韓方向 去其他地方 都要經過中國領空 你做老細會唔會請佢哋呀

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-27 07:29 PM 發表

大陸叫得嗰班空姐唔準飛入中國領土 一定有曬紀錄啦 仲邊沒有航空公司請佢哋呀 除咗日韓方向 去其他地方 都要經過中國領空 你做老細會唔會請佢哋呀
仲可以飛去菲律賓做(港佣)嘅。。。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-28 07:30 AM 發表

唔係我講乜有冇用問題
係你而家講嘅打多自己1巴
正正是針對人唔需要針對公司
而且同時適用於國泰
因為國泰航班都飛越大6領空
國泰/港龍lay off晒全部人都唔需要犧牲公司&航權
你不停講呢4字詞求仁得仁
成全呢個果個
都係意淫啫~
你真係蠢到加01 我從來都話呢班人係罪有應得 抵死 針對呢班人炒魷魚係絕對應該 佢哋罷工嘅時候 打乘客嘅時候 癱瘓機場嘅時候 有冇諗過對公司嘅傷害 對香港嘅傷害 我亦都講得好清楚 做老細嘅 如果有機會裁員 一定係炒呢一班對公司曾經有傷害嘅人 既然佢哋講攬炒 成全佢哋 我都唔知你喺度嘈乜 大家好 我幾時講過唔係針對人呀 而家係絕對針對嗰班罷工 癱瘓機場搞事嘅人呀

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-28 10:36 AM 發表

意淫就係意淫
不斷咒罵人
依然係意淫
否則應該執9埋國泰佢啦~
做HKExpress咪算囉~
唔使裁員,1鍋踹
唔知咩人講得出咁蠢說話
我上面講嘅嘢 有邊啲唔係事實 做完衰嘢相當冇事發生 邊有咁便宜 時辰未到啫 而家呢班人 想做乜嘢航空公司 我諗都唔使旨意 咪完全迎合佢嘅意願囉傻佬 唔飛大陸呀嘛 係佢哋自己講㗎喎 你條傻佬 覺得成全佢哋係唔啱呀 開一間航空公司 自己請佢哋囉 冇錢咪眾籌囉 係時候顯示你哋嘅實力啦 200萬人呀嘛 黃色經濟圈吖嘛 即刻做 我想睇呀

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-28 11:01 AM 發表

你上面講嘅嘢係傳遞你自己嘅見解
而且不合常理
只係1啲中國式狠話嘅犀叫
用政治呀Q思維去解讀歷史世事嘅陋習得到滿足感
因大6生番民智未開
呢種思想興奮劑係好流行
對住你呢啲不肯面對現實 輸到貼地都話自己贏嘅人 講乜都冇用啦 事實就係嗰班人有苦自己知 亦都好大可能唔可以再做航空業 就係要呢啲懲罰 等佢講攬炒講得咁過癮呀 真係攬炒嘅時候 咪就係而家咁喺度喊苦喊忽囉

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-28 11:16 AM 發表

果班人當然係仆晒街
但你確係意淫
幾乎講到唔使裁員1鍋踹係好處咁
on9國泰
我梗係認為有好處啦 以後去搭飛機 唔使再驚班友喺度罷工 影響機場 出入都安心啲啦傻佬

機艙服務員可以做
-桑拿服務員即更衣仔,小費即袋落袋!
-茶餐廳服務員,過年有利是收,平時又有餐蛋麵食

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-28 12:18 PM 發表

咁點解唔執埋國泰呢~
有本錢 咪唔使執囉 點解你咁蠢㗎 啲曱甴再搞 國泰飛機全部飛唔到 咁咪會執埋佢囉 快啲叫你啲曱甴努力啦

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-28 02:16 PM 發表

有人又自打嘴巴了
你未比人捉?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]