• 瀏覽: 22,237
  • 回覆: 148
+5
引用:
原帖由 P_and_PE 於 2020-10-22 01:21 AM 發表
(1)去勞工處豋記揾工
(2)申請綜援
(3)創業(黃業)
深水埗公厠,黃色菊花業

廿蚊一炮🤭

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-22 12:47 PM 發表

完全唔明你講咩
叫曱甴去死

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-22 03:07 PM 發表

都話係疫情
係有人當政治講
曱甴,講人話

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-23 10:21 AM 發表

仲係要用呢種說法式思考
即找到個合意說法就算了然後硬說
香港受疫情影響冇咗99%航班
年初禁大6係正常
而家大6都禁香港
你有28日防疫你好嘢
呢啲係防疫措施
乜你睇唔明我講乜嘢咩 機場罷工 打乘客 唔畀人上機 有冇諗過對公司嘅傷害 冇諗過 而家公司受咗傷害 你班人走得甩咩 其他航空公司 冇做啲衰嘢 節衣縮食 捱過咗之後可以正常 但係你班曱甴就唔可以

引用:
原帖由 屎提芬林 於 2020-10-21 03:45 AM 發表
小弟訓唔著,唔知依兩日會唔會接大信封呢,如果真的不幸有份,咁點算好.....
大家兄弟姊妹們,一齊討論下
如果找不到新工作,不如立即報讀安老護理員課程.
安老護理員這個職位空缺一直很大,薪金也不錯,
不如考慮下.

引用:
原帖由 alipaopao 於 2020-10-21 11:23 PM 發表
男就慘D,唯有改行做花農!
菊花菊花顏色就靚囉,菊花牌岸膠柒頭顏色就靚囉 🤔🤔

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-23 11:31 發表

可唔可以自己用腦
唔好問啲咁嘅問題
冇腦?唔緊要,問第二個

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-24 09:10 AM 發表

哦~你想話報復~
咁就唔好講到咩因果咁吖嘛~
你自己講啲嘢唔通,唔好話人地唔明吖嘛~
又冇人唔俾你講
老老實實認咪得囉~係要學赤共做衰嘢又要扮正當推責任俾人嘅~
你講嘅報復 我講嘅係罪有應得 一班僱員傷害公司嘅聲譽 咁公司一有機會 自然會炒咗呢一班僱員 點樣唔通 你梗係冇做過老細啦 我做老細 邊一個員工最唔聽話 工作能力低 一唔好生意 一定係炒呢一班人 全世界都係咁 既然幾千人罷工支持反政府 咁呢幾千人 炒曬佢 呢一個先係資本主義 你估共產黨呀 唔使做同間公司分身家 如果想咁嘅 叫呢班人去北韓啦

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-25 11:01 AM 發表

而家係結束間公司
交返個航權喎~
使唔使咁意淫啊~
國泰港龍乜嘢概念你知唔知呀 主要係飛大陸呀 既然幾千人都話唔飛大陸 執咗佢係順理成章啦 呢幾千人全部以後都唔使飛大陸呀 係咪好開心呢 如願以償喇嘛

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-10-22 01:43 PM 發表
2019 八月罷工
2020 十月炒魷
心想事成,恭喜

呢班被炒港龍黃狗員工,罪有應得,航線以內地為主,講到出口話唔去內地,倒米倒出面,唔炒九晒你呢班仆街,無天理啦

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-26 09:43 AM 發表

意淫就意淫啦~
樓上已講係防疫措施問題
都唔使理你所謂“主要”係幾多%
去外地1樣死直
客觀分析唔睇喺度抽政治水
你死口唔認衰 冇你辦法㗎 咁多航空公司 最多都係裁員 有邊間摺埋㗎 尤其是香港 政府有津貼員工出糧 都唔攞 最終目的就係成全嗰幾千個 唔想飛大陸嘅員工 應承佢哋攬炒 而且係罪有應得 攬炒係佢哋講嘢 做咗佢哋又嘈 唔飛大陸係佢哋講嘅 而家冇得佢哋飛又嘈 你話係咪神經病

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]