• 瀏覽: 20,614
  • 回覆: 40
引用:
原帖由 平常的人 於 2020-10-27 12:50 PM 發表

擺明係鏟哂班食碗面翻碗底嘅曱甴呀!有乜也明唔明啫!
老實咪好囉
雖然on9

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-27 03:22 PM 發表

睇你蠢 睇唔明我講乜啫 咁多網友都明白 咁你畀人蠢 我都冇辦法㗎
大家各自鋪陳理據
使乜講咩明唔明
呢啲係typical國王的新衣搵班人1齊話明壯膽
因為就咁講係唔通,要搵班朋眾附和

引用:
原帖由 平常的人 於 2020-10-27 03:22 PM 發表

on9人大把啦,黑白不分,指鹿為馬,自己攬住自己炒
事實而家依然實行抗疫措施
你係咪想話兩地政府or衛生官員攬炒?

引用:
原帖由 平常的人 於 2020-10-27 03:29 PM 發表

乜也盲唔盲附唔附啫,凈係知當初搞事班蠢撚以後都冇得係航空公司撈啫
但國泰就冇咗航權同埋1個brand

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-27 04:27 PM 發表

同我講陳述你對 咁你就要由頭睇到落尾 邊一啲人話要封關唔飛大陸 邊一啲人話要罷工 可以救香港 國泰港龍嘅比率係相當高呀 而家成全佢哋 睇下救唔救到香港 睇嚟救唔到喎 死嘅係佢哋咋喎 呢啲咪自己要去死 冇人阻止到佢囉 你又會話其他航空公司 都有裁員 如果其他航空公司裁員 一定係除咗啲罷工先嘅 我做老細必定咁做 但係比率一定唔夠國泰港龍 因為國泰港龍 係專做大陸航線 反正同大陸唔啱 執咗佢乾手淨腳  ...
你理得人邊個講乜
人地係講防疫
我咪話你係咪想講兩地政府or衛生官員防疫係假
其實係“成全”佢地
並私下叫國泰作此商業決定而唔係學你話裁員便算?
世衛譚德塞都叫各國唔好放鬆防疫措施
又係咪發脾氣當日叫人唔好封關,但1個2個都封關,得罪咗佢
而家先“成全”各國叫佢地封城攬炒?
譚德塞個心真係好黑啊~

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-27 05:36 PM 發表

你講乜都冇用 根本中國一早已經講唔歡迎呢班空姐 某啲人更加唔可以喺中國空域出入 呢啲新聞唔係冇睇過呀 只不過國泰港龍唔可以一次炒咁多人 而家機會嚟喇 本來可以共渡時艱 無薪假 減薪 有限度裁員 可以解決嘅問題 係一次過將佢清曬 招牌都唔要 到時行先點樣分配 用啲乜嘢人 中國絕對有權話事 咁咪成全咗班唔去飛大陸嘅人 做就一班願意飛大陸嘅人囉 求仁得仁 不過嗰班 當日嗌唔飛嘅空姐 而家喺度喊苦喊忽  ...
唔係我講乜有冇用問題
係你而家講嘅打多自己1巴
正正是針對人唔需要針對公司
而且同時適用於國泰
因為國泰航班都飛越大6領空
國泰/港龍lay off晒全部人都唔需要犧牲公司&航權
你不停講呢4字詞求仁得仁
成全呢個果個
都係意淫啫~

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-28 10:08 AM 發表

你真係蠢到加01 我從來都話呢班人係罪有應得 抵死 針對呢班人炒魷魚係絕對應該 佢哋罷工嘅時候 打乘客嘅時候 癱瘓機場嘅時候 有冇諗過對公司嘅傷害 對香港嘅傷害 我亦都講得好清楚 做老細嘅 如果有機會裁員 一定係炒呢一班對公司曾經有傷害嘅人 既然佢哋講攬炒 成全佢哋 我都唔知你喺度嘈乜 大家好 我幾時講過唔係針對人呀 而家係絕對針對嗰班罷工 癱瘓機場搞事嘅人呀
意淫就係意淫
不斷咒罵人
依然係意淫
否則應該執9埋國泰佢啦~
做HKExpress咪算囉~
唔使裁員,1鍋踹
唔知咩人講得出咁蠢說話

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-28 10:40 AM 發表

我上面講嘅嘢 有邊啲唔係事實 做完衰嘢相當冇事發生 邊有咁便宜 時辰未到啫 而家呢班人 想做乜嘢航空公司 我諗都唔使旨意 咪完全迎合佢嘅意願囉傻佬 唔飛大陸呀嘛 係佢哋自己講㗎喎 你條傻佬 覺得成全佢哋係唔啱呀 開一間航空公司 自己請佢哋囉 冇錢咪眾籌囉 係時候顯示你哋嘅實力啦 200萬人呀嘛 黃色經濟圈吖嘛 即刻做 我想睇呀
你上面講嘅嘢係傳遞你自己嘅見解
而且不合常理
只係1啲中國式狠話嘅犀叫
用政治呀Q思維去解讀歷史世事嘅陋習得到滿足感
因大6生番民智未開
呢種思想興奮劑係好流行

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-28 11:07 AM 發表

對住你呢啲不肯面對現實 輸到貼地都話自己贏嘅人 講乜都冇用啦 事實就係嗰班人有苦自己知 亦都好大可能唔可以再做航空業 就係要呢啲懲罰 等佢講攬炒講得咁過癮呀 真係攬炒嘅時候 咪就係而家咁喺度喊苦喊忽囉
果班人當然係仆晒街
但你確係意淫
幾乎講到唔使裁員1鍋踹係好處咁
on9國泰

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-28 11:57 AM 發表

我梗係認為有好處啦 以後去搭飛機 唔使再驚班友喺度罷工 影響機場 出入都安心啲啦傻佬
咁點解唔執埋國泰呢~

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-28 12:59 PM 發表

有本錢 咪唔使執囉 點解你咁蠢㗎 啲曱甴再搞 國泰飛機全部飛唔到 咁咪會執埋佢囉 快啲叫你啲曱甴努力啦
有人又自打嘴巴了

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-28 03:01 PM 發表

你蠢呢個問題 根本冇辦法解決
邏輯係你講的
1鍋踹,唔使裁員
講到好似係好處咁

但原來有本錢就唔使執笠放棄品牌航權

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-28 06:36 PM 發表

係你唔明啫 國泰港龍係做乜嘢航線呀 大陸航線呀 成班曱甴話唔飛大陸 咁樣嘅話國泰港龍點樣繼續生存呀 就係將公司執笠 呢幾千人全部唔用 國泰自己申請航權 請一班唔會罷工嘅人 唔會損害公司利益嘅人 睇下中央會唔會批 正常嘅生意一定係咁做啦蠢人 原來你乜都唔識 做公司嘅 梗係搵一啲適合嘅人做適合嘅工作啦 而家國泰港龍被炒嗰班曱甴 係唔適合嘅
不停自打嘴巴仲未夠喉
可以裁員唔裁
1鍋踹殺錯良民唔計
俾黃楚標搶咗就乜都冇
加1堆自吹自擂謾罵都解釋唔到關鍵

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-30 02:52 PM 發表

輸到咁樣條氣唔順呀 冇辦法啦 之後再請嘅人 可能要去大陸見工呀 你啲手足都唔使旨意再做啦 咁樣咪你好我好囉 唔好阻住地球轉
冇人條氣唔順
如果有可能係你自己
你淨係幸災樂禍我明
話人抵死咪得囉
人地自然死亡唔夠咩?
係要害死人先夠心涼
仲要up堆on9理論話梗係咁做
1派專家咁樣子先搞笑

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-31 02:49 PM 發表

你講得啱喎 曱甴越淒涼我越開心喎 隨便就叫罷工 完全唔理旅客感受 呢啲航空嘅服務員不要也罷 你未搭過飛機呀 如果因為罷工流落異鄉 嗰種感受你唔會明 錢又洗曬 飛機又唔起飛 回家無了期 成班空服 淨係顧自己嘅諗法 不理他人感受 我做乜要同情佢 天作孽猶可恕 自作孽不可活 因果循環就係咁簡單
唔知係咪你經歷
你黑心大家明
但扮高管大老細果番理論明顯係膠

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]