• 瀏覽: 805
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
房委會六月底接受今期「綠置居」中籤者揀樓,迄今為止反應兩極。柴灣蝶翠苑、青衣青富苑中型單位近乎沽清,但蚊型單位一反過去熱捧風不獲買家青睞

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/538204?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

公屋排到死,綠置居無人要,失敗政策傭官當道

蚊型單位最大佰八,最細佰五呎
想人用公屋換?皇軟雞以為人地同你想嘅一樣咁白痴

引用:
原帖由 陳晴 於 2020-10-20 10:56 PM 發表
蚊型單位最大佰八,最細佰五呎
想人用公屋換?皇軟雞以為人地同你想嘅一樣咁白痴
視乎銀碼啫?平有平買~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-10-20 10:59 PM 發表

視乎銀碼啫?平有平買~
青富宛37/F 3709  17.5 (188) $1,040,100都話貴咩,唔通70萬比你?

蚊型單位不是不受歡迎, 只是價格不吸引而已... 假如改成大單位, 又是否個個比得起錢買呢... 重點始終都是價格合理及可能負擔, 自由市場自然會有客路...

蚊型單位 悵上車悵到發燒先會買

政府帶頭做劏房

難得抽到,當然買大的

傭官傭兵

引用:
原帖由 gerson161 於 2020-10-20 11:16 PM 發表
政府帶頭做劏房
原來無市場

引用:
原帖由 陳晴 於 2020-10-20 11:06 PM 發表

青富宛37/F 3709  17.5 (188) $1,040,100都話貴咩,唔通70萬比你?
有需要就買啦~

引用:
原帖由 飲馬度秋水 於 2020-10-20 11:07 PM 發表
買綠置居都係想改善居住環境,蚊型單位仲細過住緊間公屋,你叫人點會買呀?諗都諗到啦!唯有下期再推時減價增加吸引力。
自己物業, 住法唔同~

引用:
原帖由 陳晴 於 2020-10-20 11:06 PM 發表

仲要用埋一生人得一次既綠表資格呢,冇得返轉頭喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]