• 瀏覽: 3,970
  • 回覆: 35
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-21 09:18 AM 發表

首先12瞞逃冇違法犯罪
有都係香港境內犯罪
1國兩制基本法不存在偷渡
and then大6刑法為甚麽不適用於台灣?
你是認為台灣不是中國1部份?
若中國公民去台灣犯罪中國政府無權追究?
還是香港中國公民海外犯罪中國政府無權追究?
請你講清楚關鍵是甚麽 ...
你大錯特錯。
12瞞逃在深圳海域之內販賣毒品,偷越邊境,涉嫌殺人、販毒、強姦等罪行,可謂無惡不作,惡貫滿盈,你支持12瞞逃,很顯然你是他們的犯罪同夥,有重大嫌疑。
中國堅持一國兩制,大陸和台灣實行不同的法律,完全符合一國兩制。
而你否定深圳警方可以依法起訴12瞞逃,你是嚴重違背一國兩制。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-21 04:48 PM 發表

啊?冇認叫雞片咩?
不僅有他們的,還有你前女友的,想睇嗎?

引用:
原帖由 甚麼都沒有 於 2020-10-21 11:22 AM 發表
其實陳同佳可以試下番大陸自首,話台灣都算系大陸一部分,咁樣應該唔會判死刑,甚至因為無有效證據無罪釋放
Actually that's an excellant idea

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-21 05:23 PM 發表

你究竟想告香港中國公民偷渡進入中國水域
定係想告香港中國公民偷渡離開中國水域?
你是做什么工作的?月收入多少?
是不是窮的住劏房啊,哈哈
好可憐

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-21 12:13 PM 發表

點唔正途?
點唔實際?
匪黨偽司法你都知唔係正途
兩岸3地政治大6投鼠忌器唔實際?
你好可憐, 好蠢, 思想無邏輯, 歪理當真理, 只會重複講無聊話, 像極今時今日嘅黃背心記者。自己蠢, 誤解事實, 人家好心解釋你聽, 還用質問語氣問人, 態度之惡劣, 應是自幼便無父母教導吧。(睇得明嗎? 話緊你無家教。)路過, 別回我, 已將你直接拉黑。 低水平的留言, 不看也無損失

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]