• 瀏覽: 1,576
  • 回覆: 20
出兵收回金門馬祖即可,又快又易,對領導而言,可彰顯實績向人民交代又可震懾台灣,一舉兩得啊!

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2020-10-20 05:05 PM 發表
出兵收回金門馬祖即可,又快又易,對領導而言,可彰顯實績向人民交代又可震懾台灣,一舉兩得啊!
收左金門馬祖,英美法意就會爭住賣武器俾台灣,咁到時收台灣本島就更難。

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2020-10-20 05:05 PM 發表
要出兵就全島收回,得金門同馬祖有能作用咩,出兵台灣省絕對會受世界輿論壓力甚至制裁,付出代價要有回報先啱,只取二個垃圾島有何用。

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2020-10-20 05:25 PM 發表

要出兵就全島收回,得金門同馬祖有能作用咩,出兵台灣省絕對會受世界輿論壓力甚至制裁,付出代價要有回報先啱,只取二個垃圾島有何用。
既然要武統,當然要一戰定乾坤。

不如學朝鮮,整幾百個大喇叭,發布下信息比對岸。。看下會會有人叛亂先

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2020-10-20 05:43 PM 發表

既然要武統,當然要一戰定乾坤。
呢句真,咁細地方仲使鬼分階段咩!代價一定有,最多咪制裁十年之嘛。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-10-20 06:00 PM 發表
不如學朝鮮,整幾百個大喇叭,發布下信息比對岸。。看下會會有人叛亂先
有鬼用咩!台灣果班逃兵正膽小鬼,最醒就駁腳,所以至安全退守到去台灣,今次肯定快速投降,呢招係民國士兵必殺技,班騎牆派實轉口風話慶回歸呢。咪唔記得台灣強項係嘴炮嚟之嘛!

引用:
台灣現在東沙都去唔到,基本上可以叫收回啦

金門馬祖唔知幾想回歸祖國,

收香港都唔止收新界九龍啦

駛鬼真係出兵咩,立刻係人民大會堂攪個「台灣地區領導人授權大典」,授權菜英文做台灣地區領導人咪得囉

唔駛要菜英文出現,話咩疫情原因,做下儀式就算。

連失蹤好耐嘅菊花如水月都出番黎壯膽,可知事態嚴峻

引用:
原帖由 人黃腦自殘 於 2020-10-20 10:09 PM 發表
連失蹤好耐嘅菊花如水月都出番黎壯膽,可知事態嚴峻
你邊位?

引用:
一戰定乾坤,一國一制,一勞永逸方為上策!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]