• 瀏覽: 43,577
  • 回覆: 773
+11
被台灣通緝的台灣殺人案疑犯陳同佳,早前公開表明願意赴台投案,惟一直未能獲得正式入台證。台灣殺人案死者潘曉穎的母親下午向保安局局長李家超遞信,...

高官吾用「官腔」回應,潘媽媽想他用「娘娘腔」回應?🤭

再者,香港與🇹🇼並無引渡協議,陳同佳亦非違反本港法例,777若幫🇹🇼捉陳同佳,便是犯法。

🇹🇼不批「入台証」,陳同佳根本無可能用正途去🇹🇼自首,當然,這也可能正合陳同佳所想🤔

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1902416/即時-港聞-陳同佳赴台-批港府反應令人失望-潘母籲勿再以官腔回應

衣家係台灣唔收喎
同埋……到底你係咪潘䁱穎阿媽?

再者,香港與🇹🇼並無引渡協議,陳同佳亦非違反本港法例,777若幫🇹🇼捉陳同佳,便是犯法。

🇹🇼有權無理拒批「入台証」,再者,死者亦非台灣人,🇹🇼無責任免費包養陳同佳幾年😂🤣

陳同佳根本無可能用正途去🇹🇼自首,當然,這也可能正合陳同佳所想🤔

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-10-20 04:42 PM 發表
潘太,唔好對香港政府有太大期望,希望越大,失望越大呀
做咩唔敢講台灣一句不是呀?

潘老母日日吊香港政府。但唔吊台灣。佢係咩顏色

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-10-20 04:38 PM 發表
被台灣通緝的台灣殺人案疑犯陳同佳,早前公開表明願意赴台投案,惟一直未能獲得正式入台證。台灣殺人案死者潘曉穎的母親下午向保安局局長李家超遞信,...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201020/_2020102016173034483.jpg

再者,香港與🇹🇼 ...
潘老母勇敢吊台灣啦。勿再講黃話

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-10-20 04:42 PM 發表
潘太?? 呢條友係男係女呀???
日日出嚟抽水, 淨係識出嚟抽水
依家擺係呆灣唔發入台證
關香港政府鬼事呀!!!
陳同佳係香港犯事已經坐完監啦, 知唔知呀

引用:
同意, 台灣就唔同呢, 你睇下蘇貞昌幾慷慨激昂, 爭住為死者出頭, 誓要彰顯公義, 一定唔會利用政治掛帥, 玩嘢打官腔。

呀咪住,點解陳同佳申請入台證又唔批嘅

又揾人扮

依家係台灣玩野你唔鬧下台灣, 呢個自稱潘母的唔好再利用個死者搞政治

上年反送中,潘母去 L 左邊 ??

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-10-20 16:42 發表
港府已經順應民意撤回修訂逃犯條例, 在沒有法律基礎下, 沒觸犯香港法律的人在香港不會受到任何無理拘捕, 港府亦不會阻止正常香港人自由出入境的權利!!

經常出黎發死人財,毒果俾左幾多錢你

主題標籤 #保安局
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]