• 瀏覽: 42,283
  • 回覆: 15
被台灣通緝的台灣殺人案疑犯陳同佳,早前公開表明願意赴台投案,惟一直未能獲得正式入台證。台灣殺人案死者潘曉穎的母親下午向保安局局長李家超遞信,...

高官吾用「官腔」回應,潘媽媽想他用「娘娘腔」回應?🤭

再者,香港與🇹🇼並無引渡協議,陳同佳亦非違反本港法例,777若幫🇹🇼捉陳同佳,便是犯法。

🇹🇼不批「入台証」,陳同佳根本無可能用正途去🇹🇼自首,當然,這也可能正合陳同佳所想🤔

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1902416/即時-港聞-陳同佳赴台-批港府反應令人失望-潘母籲勿再以官腔回應

熱賣及精選
高官吾用「官腔」回應,潘媽媽想他用「娘娘腔」回應?🤭

再者,香港與🇹🇼並無引渡協議,陳同佳亦非違反本港法例,777若幫🇹🇼捉陳同佳,便是犯法。

🇹🇼有權無理拒批「入台証」,再者,死者亦非台灣人,🇹🇼無責任免費包養陳同佳幾年😂🤣

陳同佳根本無可能用正途去🇹🇼自首,當然,這也可能正合陳同佳所想🤔

引用:
原帖由 vampire912 於 2020-10-20 06:10 PM 發表

呢個根本就係俾政府一個陷阱,其實只要台灣出証就攪掂,關香港政府咩事?係都要政府參與其中,呢個就係幕後目的。
🇹🇼為何要浪費米飯養陳同佳?🤭

引用:
原帖由 Bosco321 於 2020-10-20 06:10 PM 發表

台灣唔想嘥米飯養一個香港人,令到正義不可以彰顯!台灣完勝,香港輸晒!講政治,香港人絕對唔夠台灣人嚟!衷心佩服這樣嘅政治操作。
🇹🇼玩政治No 1,玩經濟便包尾🤭

引用:
原帖由 dream_workshop 於 2020-10-20 06:10 PM 發表

哈哈,程序正義既是普通法系,也是大陸法系的核心價值wor,台灣當局一日未宣判佳哥一日都是無罪之身。
🇹🇼出了通緝令,若陳同佳有心自首,可到通緝令有效的國家🤫

引用:
原帖由 sunmaru 於 2020-10-20 06:12 PM 發表

香港政府不是已經捉左佢入安全屋嗎?
吾入安全屋,神獸早已出動🤭

引用:
原帖由 Mr.23a 於 2020-10-20 06:12 PM 發表

一於中國用軍機送佳佳去台灣喇,去到上空就掟著好降落傘嘅佳佳落機,掟完即閃!
叫手joke幫手,用船送去🇹🇼

引用:
原帖由 sos2288 於 2020-10-20 06:41 PM 發表

潘母用下腦啦!陳同佳住安全屋變相被警方監視,否則將來想搵陳同佳就難,吊多啲台灣政府可能快啲出入台証,台灣唔出入台証關香港政府乜事?潘母表現越嚟越令人反感。 ...
若陳同佳不在安全屋,或安全屋地點外露 (eg 陳同佳親身辦証後被記者跟跡),難保不被私了/召喚神獸🤫

引用:
原帖由 scorpio 於 2020-10-20 06:37 PM 發表

潘女有啲咁嘅老母真係可憐! 
如無記錯,潘女好似是一腳踏兩船,更是有了第三者骨肉,比綠帽陳同佳戴,私生活如此精彩,潘媽媽亦未必單調🤭

引用:
原帖由 dragon1976 於 2020-10-20 06:40 PM 發表

潘老母都算陰毒啦,香港可以話有自由冇民主,但仲有法治,依家想連法治都破壞埋?香港政府用乜嘢理由去拘捕押介陳同佳?唔好以為成個世界淨係圍住你個女單case呢轉啦?白痴! ...
如無記錯,潘女送了頂綠帽比陳同佳戴,還有了其他人骨肉,若真如此精彩,潘媽媽又如何?潘爸爸在那裡? 背後「故事」有待傳謀跟人進🤫

引用:
原帖由 lavender18 於 2020-10-20 07:28 PM 發表

聽佢電視上讀稿,“趴趴走“好明顯係出自台灣人手筆!臺灣真係冇人性,不斷利用一個喪女之母!!
真是單純的母親嗎? 如無記錯潘女送頂綠帽比陳同佳,年紀輕輕已有此精彩人生,其家庭真是父慈子孝,母女情深!潘爸爸在那裡? 整個「故事」有待記者跟進🙄

引用:
原帖由 ctchan20f 於 2020-10-20 09:33 PM 發表

呢單野已經搞到香港鷄毛鴨血,潘媽媽你諗諗喇
到今日,都無記者起潘媽媽個底,與潘女的關係?

引用:
原帖由 鬼屋豐滿的西瓜 於 2020-10-21 11:10 AM 發表

許多人連台語都不知道中計
為反777而反,只要是插777台戲,便有人自動跳出來反,敵人的敵人便是朋友,已不須了解整件事情的法理依據🙄

引用:
原帖由 x201191 於 2020-10-21 11:44 AM 發表

潘太有無屌9犯民同黑暴
呢班人先係令到殺許個女既兇手
逍遙快活既罪人
上年大戰時,都無太多關於潘女父母的報導🤫

引用:
原帖由 jocos 於 2020-10-21 03:39 AM 發表

點解唔去埋台領遞信?🤔
怕得罪🇹🇼菜菜子,立刻取消通緝令🤫

主題標籤 #保安局
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]