• 瀏覽: 757,358
  • 回覆: 7,356
  • 追帖: 145
+492
傳被建制派要求中央撤換 食衞局局長陳肇始:無補充

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1020_00822_001.html

更多勁爆猛料,請下載《東網》APP:
http://bit.ly/2w9ebqD

引用:
原帖由 靚c9 於 2020-10-20 05:18 PM 發表

希望泰國解決到背後黑手
可能好快關閉尾館,趕走尾史呢啲搞屎棍。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-10-20 05:12 PM 發表

最大機會:
傾唔掂,最後軍政府拉人封艇!
我都係咁諗。點會好似香港咁捱打。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-10-20 05:12 PM 發表

最大機會:
傾唔掂,最後軍政府拉人封艇!
看形勢,好難傾掂。像香港五大訴求,根本沒有傾的誠意,更加不可能達到成協議!。
主佑泰國!
我都去過泰國好多次,真心喜歡這國家。

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-10-20 05:56 PM 發表
其實我唔明點解會抄香港模式,明明香港黑暴運動失敗,好學唔學學失敗例子?
後生的易煽動,同愚港一樣,另外泰青一樣受到白皮乜盟主豉油思想洗腦,認為泰皇/軍方管治是家長式管理,唔用呢招仲可以用乜

睇直播泰國果D集會現場開始有著住FIRST AID背心既人出現

支持大叔

引用:
原帖由 Goslar 於 2020-10-20 06:03 PM 發表

看形勢,好難傾掂。像香港五大訴求,根本沒有傾的誠意,更加不可能達到成協議!。
主佑泰國!
我都去過泰國好多次,真心喜歡這國家。
根據歷史,泰國軍政府從來都掌握一切,而且正如我序文咁講,新泰皇並不是省油嘅燈,隨時雷霆出手都未定!

💪🏻💪🏻👏🏻👏🏻

引用:
原帖由 花郎 於 2020-10-20 05:47 PM 發表

因為香港做左個示範,加上敘利亞烏克蘭利比亞哩D前車之鑑,少數民眾覺醒,政府戒心重,一發現係顏色就不惜代價打,甚至出軍隊。因為已經知目的係咩唔會有退路,如果唔係侯賽因同卡扎非就係人版。橫屍街頭成個國家變地獄 ...
我個泰國朋友話政府已經同市民講是顏色革命,非常危險。
但我估計人民不清醒。
我朋友好有錢,知識分子,拒話沒有參加,但捐了錢。
拒話學生無辜,拒不反對革命,學生只想要個好的總理之類。

引用:
原帖由 kenywj 於 2020-10-20 05:48 PM 發表

好牽強的理由~返左咁耐工依家先話嫌人工低
鬼咩, 佢應該係見佢大佬阿侵有可能連任唔到, 搞脫歐又搞到一鑊泡, 仲唔走得快好世界咩

引用:
原帖由 ho618 於 2020-10-20 06:05 PM 發表
睇直播泰國果D集會現場開始有著住FIRST AID背心既人出現
泰暴越似愚港,死得越快!

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-10-20 05:56 PM 發表
其實我唔明點解會抄香港模式,明明香港黑暴運動失敗,好學唔學學失敗例子?
幕後黑手唔一定要有成功結果,只注重過程,拖慢拖死當地政府去達到某種目的。

重覆咗!刪!

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-10-20 06:07 PM 發表

根據歷史,泰國軍政府從來都掌握一切,而且正如我序文咁講,新泰皇並不是省油嘅燈,隨時雷霆出手都未定!
其實講唔掂,肯定出武力。但人數這么多,最后會死傷很大。也會激起更加多人上街。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]