• 瀏覽: 756,887
  • 回覆: 22
  • 追帖: 145
+492
引用:
原帖由 海霖 於 2020-11-20 02:28 PM 發表

我都系等緊第一單因違犯國安法判刑的資訊,希望可以重判!系嘅話開番支靚酒賀下!
呢班所謂的中大生,冇眼睇!拾下拾下!真系嘥米飯!
學校師長、家長也須檢討啦!一個人是非不分唔系天生嘅!特別系家長,到時車公支靈簽又顯靈果陣喊就遲左啦!
就係啲家長都其身不正,又點會教得好下一代,我隔離屋就係咁,成日話果仔難教,個老豆成日用粗口鬧個老婆,隻死仔包幾歲人仔就出口成文,而家十幾歲學足個老豆用粗口鬧老母,係疫情下重走廊周圍掉用過既口罩,同管理處投訴過都冇改善

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-11-22 09:23 AM 發表

美國蛋乜味都無,做街市都唔知,好易執笠喎。
美國蛋一定要靠包裝,散賣好難 sell
我都係鍾意食湖北旦,湖北旦旦香味一流

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-11-22 09:32 AM 發表

身有屎嘅,有得震冇得瞓,最磨人係唔知邊朝有人拍門,想抹又抹唔甩
冇做過虧心事,半夜搞門也不驚

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-11-27 04:47 PM 發表

去到呢個程序,法院必須於三個月內正式開庭審訊
重有等多3個月,扣押時間又吾計數,真係有排玩

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-11-27 07:50 PM 發表

其實我覺得呢d儲分制好煩每個集團有一個唔同嘅計分系統,download幾廿個唔同嘅app,一係一人比張會員咭你......😓😓如果有個super app可以consolidate哂呢堆嘢應該會方便好多...
我都係,除左買嘢,連茶記食肆都裝Apps,真係好鬼煩,有時我都懶開Apps, 明明比錢可以好快,等啲人慢慢攞手機開Apps,浪費時間

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2020-11-27 08:50 PM 發表
大叔,想請問一下,本人已離職,last date時HR 未俾reference letter 我,我whatsapp HR又暫未覆我

請問,離職後仍可追HR reference letter 嗎?
我試過被裁後3個月都攞吾到封信,追個HR好多次,結果直接追到去老闆度,第二日就有

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2020-11-27 08:58 PM 發表

完全唔想去到舊老闆度。之前既工全部開心分手,最長3個月內拎到封信。今次比起來唔多算係開心分手,唔多想搵舊老闆
雖然係被裁,但同舊老闆關係良好既,係因為97經濟吾好,公司生意差咗好多,所以都冇怪任何人,係個HR 賤啫,公司好多人都吾妥佢,後來佢都一樣被裁,真係他朝君體也相同

大叔,我都有啲嘢想問下,其 實係HR立場,封reference letter 係咪咁重要? 會影響受聘機會呢?我打算過埋農曆年,炒我老闆魷魚,休息三個月或半年,調整一吓再重出江湖,找份兼職過半退休生活

@大叔5935

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]