• 瀏覽: 757,750
  • 回覆: 230
  • 追帖: 145
+492
引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-12-2 05:28 PM 發表

呢單嘢直頭笑鬼死啦, 夾埋大陸唔買袋鼠啲紅酒, 然後蛙島藍綠兩黨即刻出嚟跪舔, 但晒極啲酒都唔係貴嘢,
全部cheap嘢, 跟手被袋鼠一嘢挖國民黨出嚟鞭屍真心好笑
老實講
袋鼠d紅酒好多cheap野兼唔好飲.......白洒仲難飮....nz出產果d直頭冇味....有得揀唔會買佢

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-2 02:06 PM 發表
唔好諗住搞掂通識可以解決問題,其實通識科影響力唔大,只係無達到預期效果,即係只係廢。
改完,都不易改變。不過就係承認呢一科係廢,將時間分返比其他學科。

真正既問題,出係社交媒體,或者,成個web 2.0都有問題。
唔好講其他,就拎黃絲最自以為是既 fact check,佢地都大把笑話了,衰起上黎兩個來源就當係fact check,死未。兩個來源唯一作用,可能係兩個人呃人先構成詐騙 ...
問題出係傳媒+社交媒體=散佈假新聞
有需要立例同監管

今時今日科技發達
sadly
人類連分辨真假嘅能力都冇
講一句fact check就等於check咗
實在太流......

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-12-2 07:28 PM 發表

我都好想大家能安心過年,開開心心回內地遊玩,享受美食。
期待明年大家可相約在深圳大吃一頓
祝師兄家庭團聚順順利利👍🏻

引用:
原帖由 乾坤360 於 2020-12-2 10:32 PM 發表

Q E, 你有咩好介紹?
吓你問我呀? 酒呢d...視乎個人口味喎new world果d我麻麻,水凖好參差😂
比較喜歡意大利、德國、法國
白: sauvignon blanc, riesling, gewürztraminer
紅: cab, chianti, beaujolais

引用:
原帖由 8ming8 於 2020-12-3 12:26 AM 發表

大學學生會感有錢,錢仲何來,你懂的
富二代?😏😏😏

引用:
原帖由 ivanfit 於 2020-12-3 10:24 AM 發表

請問 qq 你飲左今年的 保祖利 未呢?
質量如何?

我對 gamay 麻麻, 只是每年都買一支當應節.
未啊
主要飲白多
gamay我都麻麻syraz又麻麻

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]