• 瀏覽: 757,229
  • 回覆: 323
  • 追帖: 145
+492
引用:
原帖由 ahlihaha 於 2020-12-1 08:43 PM 發表

睇大台新聞,出嚟講野嗰個戴住五大齋波口罩,明曬啦... 😎
黑記拖累有記新聞

引用:
原帖由 withorwithoutu 於 2020-12-1 09:35 PM 發表

始終買野係要個件貨品唔係要買佢政治立場
淘寶有適合貨品就當然淘寶買無謂比錢黃店賺
搵唔到照樣幫診黃店亦無妨不必介懷
反正坊間d所謂黃店
賣既都係國內生產貨品
用既都係國內資源例如工具同食材
我地無須同黃絲一般見識
其實我都係響實x買匯愛口罩俾員工用.....

引用:
原帖由 054D 於 2020-12-2 12:01 AM 發表
澳洲總理成件事都應該唔會再有咩後續

不過, 我個人覺得一樣野, 就係西方世界的美好, 只係建基於世人的被奴役上, 而美國富人的美好, 富人的醫療先進性, 係建基於中產窮人的巨大付出, 天下無白吃的午餐, 唔好覺得站係西方立場就有狗糧食
呢個澳總理有"澳洲特朗普"之稱,佢擺明係大白澳主義架,所以民望高企...
但中澳貿易因為佢而斷晒,班澳洲商人嗌晒救命...

引用:
原帖由 naly 於 2020-12-1 10:39 PM 發表
根本成個有線新聞部都係黃人, 所以要CUT人就一定會CUT到黃人。
有記新聞總部本身有塊好大幅流膿牆....佢地做新聞故事成日影到....

事實上,做得黑妓點會唔黃到黑?否則佢地黑暴果陣點可能阻住警察做野,乘機俾黑暴逃走???

引用:
原帖由 影瞳 於 2020-12-1 08:02 PM 發表

YC會話:乜唔係複製到一模一樣既咩,原來仲要由嬰兒開始養起咩
今日所有球場封閉,班黃友又響度呱呱嘈話"依家都無打波群組,做乜要封場喎...."
哇...真係自私到出汁.....
之前跳老舞群組夠無事發生啦,結果又點??

香港有好多人唔生性,有病週圍走,結果就週圍爆.....
呢個共業黃友自己受番啦....

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-2 02:25 AM 發表
今日聽完葉劉個訪問,有人好似行左陳四萬條舊路因恨做特首不成而出賣香港,但陳四萬老早退左休冇乜野好輸,但條友就被DQ仲隨時被國安法告。
https://youtu.be/OAEWsiGVP3g
小郭子衰在無料扮四條.....

引用:
原帖由 y98141 於 2020-12-2 01:40 PM 發表
新西蘭係五眼之一,當然會出來幫澳洲擋,依家美國都出左聲幫澳洲
屎眼班大右派響度整合去對付中國嘛.....

中國真係睬佢地都有味.......

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-12-2 01:53 PM 發表

一直都有唔少人認為全民檢測必定要配合禁足先有效.
因為擔心這邊測完冇事, 轉頭就受感染.
不能說沒有道理. 最理想當然是檢測+禁足.
但係現實上咁做整個社會要付出好大代價. 真正要實行亦不是每個地方都有能力做到.
我就覺得全民檢測只要不是拖太長時間, 可以檢測大部份人口就已經有一定效用.
病毒傳播其實也要一定條件.
- 是不是會遇到帶病毒的人. 大部份人都有自己的活動軌跡. 在相 ...
強檢響香港無可能做到啦...一句"我唔信政府"佢地就可以週圍去繼續播毒......

連封球場都話有問題,香港人繼續愁城坐困啦......

去日本?呢三五年佢地都唔駛旨意去到......

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-2 01:20 PM 發表

河童單嘢平常心,班友算過度過肯認罪,都唔會判得耐,有3個月以上都已經收貨

至於街道辦,就觀望下先,聖誕收皮,可能衹是良好願望,到時如果成事,就當bonus
痴瘋最少一年起跳...因為佢係積犯....
林生相信都係差唔多.....

後庭因為初犯,真係分分鐘半年....緩刑機會不大,因為個官講到明唔考慮社服令.....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]