• 瀏覽: 757,355
  • 回覆: 27
  • 追帖: 145
+492
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-11-22 01:43 PM 發表

梁焯偉話確診的如係勞動階層手停口舒個D派5000蚊可以,但有些公務員大公司已有福利這些就不用比,我覺得梁講得有道理我係贊成勞動階層有些真係手停口停的,,,但個趴趴走陳局長話不會查確診就比,去真係個腦生在屁股上的,這樣讀書確診又比海外返嚟個D又比,公務員又唔會扣人工又比,,
唔同意!一會顯生公平問題,加之行政費用高,咁不如不分高低照畀,集中人力物力去抗疫!😶同局長話確診先畀,咪成日怪政府。其實香港今日嘅禍首係泛黑黃加外力拖政府後腳班人!

中招畀好公平,因要停工隔離,好多基層真係手停口停。😔加之一有新冠就要周圍人士一齊隔離,好多人係會想搏一搏唔想做中招第一人。😷就算跳舞群組生活無憂嘅人都有隱瞞,就知好多人對患新冠病有忌諱!🤮

引用:
原帖由 lily981 於 2020-11-22 11:46 PM 發表

當聽到確診會派5千真係好灰,但諗深一層,聽過好多人講,有好多人寧願訓天橋底,慳返錢生活緊,無論後生或老,無想係黃定藍,係呢一年,香港人口既三角形最底部,最大群人,所受既沖擊係最大。當我仍埋怨老闆日日煩住我,講幾千次話唔做時,其實社會上,已經有好多人被失業,攞緊半薪時,原來自已已經好好彩,仲有份工頂住。
所以,果5000對局外人睇,好似比多,但代入d無錢,唔可以無工開既人黎講,係甘露,又何必理會係 ...
👍新聞睇港大磚家就好似活在象牙塔,完全唔明底層人生活嘅困難...一係就有心玩嘢!😶

引用:
原帖由 20031210 於 2020-11-23 12:29 PM 發表

口罩令罰2000,社交限制令罰2000,中招派5000,數字就係咁計,一直邊堅守抗疫邊勤力返工既市民點會服氣……
病左冇錢開飯?香港仲有社福,班友請返黎食飯?
全部加到齊頭5000!👌

今日見啲過路交通燈貼滿恐怖泰雜貨嘅糧支黑暴貼紙!乜撐到咁出面呀!😱

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-11-23 02:14 PM 發表

有冇拍照去舉報?
黑貼紙寫糧支,入唔到!但可告亂貼街招,但唔知恐怖泰會唔會唔認頭!🤭

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-11-26 12:00 PM 發表

港蛙真係睇唔到個天有幾濶
工作當然睇公司安排
你想要咩自由呢
仲有以港蛙既品行同學識
嬴到國內同胞先講啦
條女直頭係深黃到💩色,未了解就判死刑!🤮

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-11-26 05:48 PM 發表

搵唔到有關侵侵嘅RIP文,可能係惡搞。

https://www.google.com/amp/s/www.dailymail.co.uk/news/article-8987749/amp/Australians-think-MADONNA-dead-mistaking-pop-superstar-Diego-Maradona.html
其實有機係P圖!😶

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-11-27 09:20 PM 發表

正解
其實係畀機會佢地投降輸一半,不過個file點都係劃花咗,咁死撐嘅是否就好戲在後頭?😶

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 withorwithoutu 於 2020-11-29 04:26 PM 發表

佢班仆街專家
d言論永遠同利益掛鉤
毫無專業道德
當笑話咁聽就算
見袁教授幾咁保護養和就知咩事!😷

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-11-30 11:38 PM 發表
咁佢即係心服定口服? 定兩樣都唔服? 

https://std.stheadline.com/realtime/article/1437305/即時-港聞-稱-可憐-林鄭-石禮謙-好領導應讓人口服心服
石是否某人打手?🤔

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-12-1 06:03 PM 發表
聽講三佰個衰議員若要宣誓效忠將會總辭!😂😂😂 真係唔好氹我開心啵, 到時千祈唔好走剩幾個好似E家嗰D咁肉酸呀,到時唔辭死全家!🤣🤣
總辭好呀,支持!🤭

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]